Ministrul Sanatatii despre incendiul de la "Matei Bals": "Nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost surse suplimentare de incalzire"

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 10:19
1880 citiri
Ministrul Sanatatii despre incendiul de la "Matei Bals": "Nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost surse suplimentare de incalzire"
Vlad Voiculescu/Hepta

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca nu are informatii cum ca la Institutul de Boli Infectiose Matei Bals din Capitala au fost folosite surse suplimentare de incalzire, dar ca anchetele derulate in paralel de Ministerul Sanatatii si Corpul de Control al Premierului vor stabili cauza producerii incendiului.

"Exista o ancheta a politiei si exista un control efectuat de Corpul de control al premierului si de Corpul de control al Ministerului Sanatatii. Exista echipe care iau legatura cu familiile. Oxigenul este principalul medicament pentru COVID-19, situatia e diferita de la un pacient la altul. Interventia a fost rapida si extrem de eficienta, echipele au intervenit prompt si transferurile au fost facute extrem de rapid. Sunt 102 pacienti care au fost transferati. Se face centralizarea pacientilor internati la terapie intensiva, situatia este in dinamica", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Pavilionul care a ars a fost modernizat recent

Conform acestuia, nu exista informatii ca la incalzire ar fi existat alte surse decat cele firesti care se folosesc in spitale.

"Existau avize pentru lucrarile care s-au facut acolo, este vorba de o cladire mai veche care a fost renovata de curant. Institutul Matei Bals nu a dus lipsa de finantare fata de spitale, vorbim aici de un management stabil si de o finantare robusta. Au fost facute de curand modernizari la acel pavilion, care a fost renovat in intregime", a completat Vlad Voiculescu.

"In curand vom avea informatii despre Institutul Matei Bals dar si despre alte spitale pentru ca fostul ministru a anuntat controale in sectiile de terapie intensiva din spitale si nu numai", a mai spus ministrul.

Institutul Matei Bals a suferit de lipsa de caldura

"Nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost surse suplimentare de incalzire. Nu ar trebui sa fie in spitale, dar stim ca in practica se intampla si nu e in regula. Institutul Matei Bals a suferit de lipsa Termoenergetica de a furniza caldura", sustine Vlad Voiculescu.

"Starea cladirilor spitalelor din Romania e rezultatul unui lung sir de improvizatii, oameni din domeniul tehnic angajati la spital, prost platiti. In Romania s-au construit mall-uri, cladiri de birouri si nu spitale", a completat ministrul Sanatatii.

Acesta a spus ca se afla in Centrul de control de la Ministerul Sanatatii, unde se discuta cu rudele pacientilor transferati.

Mai puteti citi:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vlad Voiculescu, #Vlad Voiculescu ministrul Sanatatii, #Vlad Voiculescu Sanatate, #Institutul Matei Bals, #incendiu matei bals , #stiri sociale