Pandemia îi încalecă pe primar și șeful consiliului județean. Cum sunt numărate paturile ATI la Bacău

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 22:00
2481 citiri
Pandemia îi încalecă pe primar și șeful consiliului județean. Cum sunt numărate paturile ATI la Bacău
Primarul Bacăului și președintele CJ Bacău se au ca șoarecele cu pisica FOTO Facebook

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea (PSD), i-a făcut plângere penală primarului municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu (USR), după ce acesta din urmă a afirmat că Spitalul de Urgență are nouă paturi ATI nefolosite la spital.

Primarul a spus acest lucru marți, într-o conferință de presă, după ce șeful județului l-a criticat că în loc să răspundă pozitiv apelurilor repetate pentru terminarea lucrărilor la Spitalul Municipal a preferat să finanțeze un festival cu mici şi bere, Oktoberfest "moldovenesc".

„În acest moment, deși ATI Covid, etajele 4 și 5 este plin, există 9 paturi care pot fi operaționalizate într-o săptămână, care ar putea veni în sprijinul pacienților cu forme grave. Aceste paturi există acolo și puteau fi operaționalizate de peste un an de către președintele Consiliului Județean și conducerea spitalului și cu toate acestea nu au făcut-o. Paturile sunt cumpărate de primăria municipiului Focșani. Este o gravă neglijență din partea lor”, a precizat primarul Lucian Stanciu Viziteu

În urma acestor declarații, Ivancea l-a făcut iresponsabil pe primar, nu înainte de a merge la spital pentru a se convinge cum stau lucrurile.

„Când miza este viața oamenilor, nu ne jucăm cu vorbele şi declarațiile, iar zădărnicirea combaterii pandemiei este o crimă împotriva sănătății publice. M-am convins, personal, astăzi, în secția ATI de la etajele 4 şi 5 de la Spitalul Municipal că iresponsabilul Viziteu nici măcar nu știe ce are în proprietate la Primăria Bacău. Confundă paturile medicale şi tipurile de pat, la fel cum face greşeli gramaticale în exprimarea publică”, a spus șeful CJ. El a menționat că va sesiza instituțiile abilitate ale statului pe acest subiect.

Președintele Consiliului Județean mai spune că a solicitat CJSU să preia, de îndată, clădirea Spitalului Municipal, în totalitate, pentru ca aici să poată fi amenajate spații de tratare a pacienților Covid19.

În sprijinul șefului de la CJ a sărit și directoarea medicală spitalului, care s-a arătat revoltată de declarațiile edilului,

„Sunt revoltată de aceste afirmații și mă simt jignită! Domnul primar a lansat neadevăruri, îl invit să vadă personal că este vorba despre 9 paturi obișnuite de spital, nu de unele ATI, care au nevoie de dotări speciale”, a declarat dr. Adina Lupu, directoarea medicală a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Secția ATI dedicată pacienților COVID, de la etajul 5 al clădirii Spitalului Municipal, are 15 paturi, din care 14 sunt ocupate, iar unul este ținut liber pentru eventualitatea unui caz de copil cu probleme grave. Mai există încă 5 paturi ATI pentru pacienți COVID la secția non-covid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu, a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Popescu a spus că pentru el...
Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon: Actuala situație e generată de ”furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”
Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon: Actuala situație e generată de ”furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”
Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, Florina Pompilian, afirmă, sâmbătă, 13 aprilie, că a revenit în unitate după o absenţă de cinci ani şi a găsit o secţie...
#primar, #bacau, #pandemie, #ATI , #stiri sociale