Ziare.com

Ciucu vrea sa modernizeze Strada Liniei, sa faca zone de promenada si un pasaj pietonal in zona Lujerului. Proiectele, discutate in sedinta de Consiliu

de Alina Toma
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 16:01

   

Ciucu vrea sa modernizeze Strada Liniei, sa faca zone de promenada si un pasaj pietonal in zona Lujerului. Proiectele, discutate in sedinta de Consiliu
Primarul Ciprian Ciucu vrea sa modernizeze Strada Liniei, sa amenajeze zone de promenada pe terenuri adiacente acesteia si sa realizeze un pasaj pietonal in zona Lujerului, proiectele urmand sa fie discutate in sedinta Consiliului local de vineri.

"Se aproba solicitarea catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti de a imputernici Consiliul Local al Sectorului 6 sa achizitioneze, pentru si in numele Municipiului Bucuresti, terenurile limitrofe Strazii Liniei, Sector 6", prevede un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei.

Potrivit referatului de aprobare, achizitia terenurilor va permite demararea unui proiect de investitii care urmareste sa valorifice potentialul zonei atat prin extinderea si modernizarea Strazii Liniei, refacerea sistemului rutier, precum si prin amenajarea unor zone pietonale de promenada si de agrement.

Pasajul de la Lujerului, in administrarea Consiliului"Se aproba transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 in administrarea directa a Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6 a imobilului - Pasaj limitrof pasajului subteran 'Lujerului', in vederea reabilitarii structurale, functionale si estetice a acestuia", stipuleaza un al doilea proiect de hotarare.

Potrivit raportului de specialitate, inainte de decembrie 1989, pasajul feroviar subteran realiza legatura intre intreprinderea Semanatoarea Bucuresti si reteaua de cai ferate a CFR pentru transportul masinilor agricole in toata tara.

"Incepand cu anul 1990 acest pasaj nu a mai fost folosit si a intrat in paragina, devenind un focar de mizerie in zona centrala a Sectorului 6", se explica in raport.

Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6 propune reabilitarea structurala, functionala si estetica a acestuia, crearea unui pasaj pietonal care sa decongestioneze traficul rutier de la suprafata in intersectia Lujerului si amenajarea unei zone de promenada.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 12325 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dar la 5 ce daca sunt cetatenii mai bronzati

asta inseamna ca nu trebuie transport de calitate, nu trebuie si spatii verzi sau cladiri de birouri?
ma mir ca nu si-au luat terenuri la damaroaia si sa mute institutiile acolo plus pasaje sa creasca valoarea propriilor terenuri ca in pipera.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor