Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 23:25
4357 citiri
Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei
Colegiul Medicilor a luat atitudine/Facebook

Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici si farmacisti in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei. Concret, forul profesional a punctat ca cel putin unul dintre medicii care apare ca ar fi semnat documentul sustine ca nu a facut acest lucru, reclamand posibilitatea unui fake news.

"Medicii care nu respecta normele vor fi identificati si cercetati", a transmis Colegiul Medicilor. Colegiul Medicilor din Romania a transmis, vineri, o reactie la mesajul trimis de mai multi medici, stomatologi si famacisti.

"Colegiul Medicilor din Romania (CMR) se delimiteaza total de aceasta scrisoare, care nu reprezinta vointa corpului medical in ansamblul sau si precizeaza ca, potrivit reglementarilor in vigoare, CMR reprezinta institutia care << apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre medici a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica >> ", a transmis Colegiul Medicilor.

Aceasta situatie poate sa sugereze un text provocator

Organizatia sustine ca intre semnatarii textului exista cel putin o persoana, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordos, care afirma ca nu stia de existenta acestui document si ca nu a semnat o astfel de scrisoare.

"Aceasta situatie poate sa sugereze un text provocator, care contine ingredientele unui material de tip,, fake news". Aceste forme de denaturare a realitatilor pandemiei cu care ne confruntam, fac foarte mult rau Romaniei si unei parti a cetatenilor sai. Acestia, din cauza unor astfel de mesaje periculoase, isi pierd increderea in sistemul medical si amana prezentarea la medic pana in fazele avansate ale bolii COVID-19, ceea ce are, din pacate, uneori consecinte dezastruoase", a mai transmis colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor din Romania, ca for reprezentativ al profesiei medicale, sustine respectarea tuturor masurilor necesare pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2, in conformitate cu normele legale in vigoare si cu recomandarile internationale.

"In cazul acelor medici care nu respecta normele medicale larg acceptate de comunitatea stiintifica medicala si afecteaza, prin declaratiile lor, sanatatea publica, prin instigare la incalcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putandu-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa", a mai precizat organizatia.

Care sunt medicii semnatari

Mai multi medici, printre care Monica Pop, Razvan Constantinescu, Adina Alberts, precum si farmacisti si stomatologi, au lansat o scrisoare deschisa in care cer presedintelui Klaus Iohannis, parlamentarilor si guvernantilor "incetarea politicii de perpetuare a starii in care se afla Romania de un an incoace si revenirea la starea de normalitate", calificadnd drept gresita strategia de combatere a pandemiei.

Ei critica obligativitatea purtarii mastii in aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea in magazine si solicita anularea interdictiilor de circulatie, intreruperea promovarii vaccinurilor anti-COVID.

De asemenea, ei cer ca medicii sa poata utiliza propriile scheme de tratament pentru pacientii cu COVID, iar autoritatile sa nu mai induca psihoze si sa nu mai manipelze date statistice.

Unii dintre semnatarii documentului au criticat de mai multe ori public masurile luate de Guvern pentru combaterea raspandirii COVID-19.

Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) anunţă că va oferi consiliere juridică gratuită tuturor cazurilor care se confirmă, în care medici, membri ai CMMB, care îşi fac datoria...
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#medici, #Colegiul Medicilor Romania, #medici de familie , #stiri sociale