Ziare.com

Postul ProTV, amendat de CNA. Ce serial a incalcat normele

de Alina Toma
Marti, 02 Februarie 2021, ora 20:22

   

Postul ProTV, amendat de CNA. Ce serial a incalcat normele
Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul Pro TV cu 5.000 de lei, deoarece la difuzarea filmului serial "Profu'" din 02.01.2021 a fost incalcata legislatia audiovizuala privind protectia minorului.

Art. 24 prevede ca programele 15 se difuzeaza numai in intervalul orar 23.00 - 6,00 si vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 15 de culoare alba; fac exceptie de la intervalul orar filmele artistice, serialele si cele documentare clasificate 15, in cazul carora intervalul permis de difuzare este 22.00 - 6.00.

Romania TV a primit somatie publica pentru ca nu a respectat dispozitiile art. 64 alin. (1) lit. a) si nici pe cele ale art. 40 alin. (1) in cadrul emisiunii de dezbatere "Romania te vede" din data de 03.01.2021, ora 19.00.

Potrivit articolului 64, iIn virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii.

Art. 40 - (1) In virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate si invitate sa intervina pentru a-si exprima punctul de vedere. In situatia in care persoana vizata refuza sa prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactata prin incercari repetate, trebuie precizat acest fapt.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre CNA pro tv amenda
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 7707 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor