Colegiul Medicilor din Romania recomanda vaccinarea impotriva COVID-19

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 14:58
2098 citiri
Colegiul Medicilor din Romania recomanda vaccinarea impotriva COVID-19
Vaccinare FOTO Pixabay

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) recomanda, intr-un comunicat transmis miercuri, 23 decembrie, vaccinarea impotriva COVID-19 si lanseaza un apel catre autoritati sa asigure derularea in conditii bune a acestei campanii de imunizare.

"Colegiul Medicilor din Romania (CMR) ia act de decizia Comisiei Europene de a autoriza rapid primul vaccin sigur si eficient destinat prevenirii COVID-19, decizie ce a venit ca o consecinta a recomandarii Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a fost emisa in aceeasi zi, in urma unui proces de evaluare aprofundata a dovezilor stiintifice provenite din studiile clinice privind siguranta, eficacitatea si calitatea vaccinului produs de BioNTech si Pfizer", se arata in comunicatul Colegiului Medicilor.

Presedintele colegiului, prof. dr. Daniel Coriu, spune ca vaccinarea este cea mai buna optiune pe care o avem in acest moment la dispozitie pentru a lupta cu pandemia.

"Aceasta autorizare era asteptata de mult timp de catre comunitatea stiintifica nationala, corpul medical si populatie, reprezentand o speranta de limitare a raspandirii pandemiei produsa de virusul SARS-CoV-2 si reintoarcerea la normalitate. Profesionistii din domeniul sanatatii reprezinta segmentul din populatie cel mai puternic afectat de consecintele pandemiei, platind un tribut dureros in lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu in prima linie acordand ingrijiri medicale, dar si empatie si compasiune pacientilor si familiilor suferinde. Resimtim in acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase", a adaugat presedintele CMR, Daniel Coriu.

In comunicat, Colegiul Medicilor recomanda corpului medical sa se informeze din surse autorizate pentru a decide in cunostinta de cauza sa se vaccineze, precum si pentru a informa corect si complet populatia.

"De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania saluta angajamentele asumate pentru livrarea in Romania, in cel mai scurt timp posibil, a primelor doze de vaccin, precum si continuarea transporturilor regulate care sa asigure vaccinarea populatiei - cadre medicale si populatie generala - intr-un interval optim de timp. In acest sens, Colegiul Medicilor din Romania lanseaza un apel catre autoritati sa asigure derularea in conditii bune a acestei campanii de vaccinare fara precedent, ce se anunta o adevarata provocare din punct de vedere logistic, si isi ofera intreg sprijinul, in limitele competentelor sale", se mai arata in comunicatul de presa al Colegiului Medicilor din Romania.

Ce se intampla cu dozele de vaccin anti-COVID destinate romanilor care refuza serul: "Etapele vor fi pastrate, altfel iese haos"

Tot ce trebuie sa stim despre vaccinarea anti-coronavirus: de ce sa ne vaccinam, cine va putea fi imunizat si cat timp suntem protejati de vaccin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#vaccinare, #Colegiul Medicilor Romania, #Covid 19 , #stiri sociale