Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 23:25

   

Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei
Colegiul Medicilor din Romania se delimiteaza de mesajul transmis autoritatilor de mai multi medici si farmacisti in legatura cu restrictiile si combaterea pandemiei. Concret, forul profesional a punctat ca cel putin unul dintre medicii care apare ca ar fi semnat documentul sustine ca nu a facut acest lucru, reclamand posibilitatea unui fake news.

"Medicii care nu respecta normele vor fi identificati si cercetati", a transmis Colegiul Medicilor. Colegiul Medicilor din Romania a transmis, vineri, o reactie la mesajul trimis de mai multi medici, stomatologi si famacisti.

"Colegiul Medicilor din Romania (CMR) se delimiteaza total de aceasta scrisoare, care nu reprezinta vointa corpului medical in ansamblul sau si precizeaza ca, potrivit reglementarilor in vigoare, CMR reprezinta institutia care << apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre medici a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica >> ", a transmis Colegiul Medicilor.

Aceasta situatie poate sa sugereze un text provocatorOrganizatia sustine ca intre semnatarii textului exista cel putin o persoana, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordos, care afirma ca nu stia de existenta acestui document si ca nu a semnat o astfel de scrisoare.

"Aceasta situatie poate sa sugereze un text provocator, care contine ingredientele unui material de tip,, fake news". Aceste forme de denaturare a realitatilor pandemiei cu care ne confruntam, fac foarte mult rau Romaniei si unei parti a cetatenilor sai. Acestia, din cauza unor astfel de mesaje periculoase, isi pierd increderea in sistemul medical si amana prezentarea la medic pana in fazele avansate ale bolii COVID-19, ceea ce are, din pacate, uneori consecinte dezastruoase", a mai transmis colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor din Romania, ca for reprezentativ al profesiei medicale, sustine respectarea tuturor masurilor necesare pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2, in conformitate cu normele legale in vigoare si cu recomandarile internationale.

"In cazul acelor medici care nu respecta normele medicale larg acceptate de comunitatea stiintifica medicala si afecteaza, prin declaratiile lor, sanatatea publica, prin instigare la incalcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putandu-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa", a mai precizat organizatia.

Care sunt medicii semnatariMai multi medici, printre care Monica Pop, Razvan Constantinescu, Adina Alberts, precum si farmacisti si stomatologi, au lansat o scrisoare deschisa in care cer presedintelui Klaus Iohannis, parlamentarilor si guvernantilor "incetarea politicii de perpetuare a starii in care se afla Romania de un an incoace si revenirea la starea de normalitate", calificadnd drept gresita strategia de combatere a pandemiei.

Ei critica obligativitatea purtarii mastii in aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea in magazine si solicita anularea interdictiilor de circulatie, intreruperea promovarii vaccinurilor anti-COVID.

De asemenea, ei cer ca medicii sa poata utiliza propriile scheme de tratament pentru pacientii cu COVID, iar autoritatile sa nu mai induca psihoze si sa nu mai manipelze date statistice.

Unii dintre semnatarii documentului au criticat de mai multe ori public masurile luate de Guvern pentru combaterea raspandirii COVID-19.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de3724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ION2ION
rank 2
Bineee ba!
Dati-i afara, doar n-o ne sa strice fengshuiu' tocmai acum cand au pus botul fraierii la vaccin si stau la coada!
Te-o
rank 5
Tot respectul pentru reactia prompta a Colegiului Medicilor romani!
Adunatura de pretinsi "medici-farmacisti-dentisti" care au publicat "mesajul"prin care incearca sa saboteze lupta anti-pandemie dusa de autoritatile romane si din toata lumea,au actionat,evident la comanda politica!!
Urmeaza identificarea semnatarilor si sursa politica ce le-a
prezentat textul,deoarece acesta este atat de primitiv incat miroase a Ciolacu ori Simion ,daca nu impreuna!
Sanctionarea pe cale profesionala a semnatarilor este un aspect al problemei,dar urmarirea penala sub acuzatia de instigare a populatiei sa nu respecte masurile de auto-protectie ale acesteia,este un imperativ care nu trebuie amanat!Teo
Grebla
rank 4
Nu este asa, tov plutoner major
Este dictatura Medicala si bine ca cineva ii zice pe nume. Masca nu apara la nimic, cele mai populare vaccinuri nu sint vaccinuri nici cit negru sub unghie ( sint supresanti ) . Stiu ca trebuie sa-ti faci datoria pe sector si sa scrii proces verbal ca nu s-a intimplat nimic deosebit .Desi ma rog sa se intimple; sa va dea peste cocoasa la toti, slugoiii Dictaturii .
Nonpolitikon
rank 5
Hooopaaa... Dac-anceput cârcota-ntre medici, înseamnă că ceva e pu
tred in domeniu...
Dacă-i și la ei ca-ntre magistrați și CSM, e mult mai grav, oamenii putandu-și pierde sănătatea și viața, nu libertatea și averea!
Grebla
rank 4
Se mira toti
Ca oamenii nu sint asezati frumos linga perete . E dictatura Medicala , un fel de socialism chinez. Politicienii dau comenzi apoi se retrag la activitatea de baza; de golit trezoriile .
Grebla
rank 4
medicina a cazut mizerabil
Pe plan Mondial . Gripa asta e pe departe una din cele mai mici probleme . Daca va doare in boneta de sanatate, atunci gasiti o cura pt cancer, diabet, inima si circulatoriu . Acolo mor peste 85 % din oameni si multi inainte de vreme .
darnic00
rank 5
Domnu'
eu am cautat ceva pentru circulatoriu, dar nu am gasit. Pot sa iau ceva pentru giratoriu, ca acolo am inteles ca exista prioritate de stanga, ceva deosebit.
Zagura
rank 3
exces de obediență
Acest Colegiu al Medicilor și-a dat vreodată oficial avizul pe vreun document pentru măsurile adoptate de guvernanți? Are reprezentanți printre "specialiștii" trambițați de Arafat (și care sunt aceia) care au recomandat măsurile anti-pandemie? Sau nu i-a intrebat niciodată nimeni nimic? Și doamnă Alina Toma cine (nume, prenume, funcție) a transmis știrea in numele acestui Colegiu? Nota Bene: toată stima pentru reprezentanții Colegiului Medicilor de la Bihor care nu au avut rețineri in a fi nominalizați atunci cand au avut de luat o hotărare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor