Anuntul scandalos despre podul peste Dunare intre Galati si Braila: "Va ramane muzeu timp de un an"

Autor: C.V.
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 16:42
20852 citiri
Anuntul scandalos despre podul peste Dunare intre Galati si Braila: "Va ramane muzeu timp de un an"
Podul de peste Dunare de la Braila FOTO Captura video

Catalin Drula, ministrul Transporturilor, sustine ca podul de peste Dunare de la Braila, "Golden Gate"-ul Romaniei, "va ramane muzeu timp de un an", pentru ca drumurile noi de conexiune "au fost lasate de izbeliste" si nu vor fi gata la timp.

"Sunt in rezolvare problemele de la Braila. Va iesi in curand autorizatia de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor iesi apoi si pentru restul. Sunt acele drumuri de legatura care au fost lasate de izbeliste", a declarat Catalin Drula intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Lucrarile la podul suspendat de la Braila, cel mai mare proiect de infrastructura din Romania ultimilor trei decenii si al treilea din Europa, se apropie de inaltimea maxima, pilonii trecand de 185, respectiv 160 de metri.

La turnul de la Braila, betonarea s-a finalizat in data de 22 decembrie 2020, la cota de 186 de metri, urmand ca in maximum doua saptamani sa fie ridicate grinzile de rigidizare. Pilonii s-au inaltat cu circa 20 de metri in doar doua saptamani, la finalul lunii decembrie, inaltimea acestora fiind de 167 de metri.

La turnul de la Jijila, betonarea a ajuns la cota de 162,5 metri, cu un ritm al turnarilor de circa doi metri in 24 de ore, sustine Compania de Drumuri. In ultimele 14 zile s-a inregistrat, totusi, un progres de 10 metri.

Constructia podului de la Braila

Podul suspendat de la Braila are o lungime totala de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrala este de 1,12 kilometri. Cele doua turnuri, cate unul pe fiecare mal, vor avea o inaltime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai inalte constructii din Romania.

Anul acesta, japonezii de la IHI vor incepe suspendarea cablurilor pe care se va sprijini tablierul metalic, anunta Asociatia Pro Infrastructura.

Asociatia de constructori, formata din italienii de la Astaldi si japonezii de la IHI Infrastructure System, a ajuns la un stadiu fizic de 27,4%, iar lucrarile ar trebui sa fie gata in decembrie 2022.

Proiectul prevede si constructia a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul si are doua sectiuni: drumul principal Braila - Jijila, cu 19 kilometri si drumul de legatura cu DN22 Smardan - Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valoreaza 1,99 miliarde de lei, fara TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructura din Romania.

Ordinul de incepere a lucrarilor s-a emis doar pentru o sectiune din cele cinci, adica pe sectiunea a doua, pe podul suspendat. In septembrie 2020 s-a emis hotararea de guvern pentru expropieri suplimentare, iar in noiembrie s-a emis decizia de expropiere si s-au aprobat proiectele tehnice de executie aferente relocarilor liniilor electrice si telecomunicatiilor.

FOTO VIDEO Imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Braila: "Golden Gate"-ul romanesc se apropie de inaltimea maxima

Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Stupoare la Vaslui, în curtea spitalului nr. 2. În timpul efectuării unor săpături pentru realizarea unor lucrări de excavare, au fost descoperite mai multe schelete umane. Au fost...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#pod peste Dunare, #pod Braila Dunare, #Ministrul Transporturilor, #catalin drula, #muzeu, #drum , #stiri sociale