Firmele care vor sa scape de echipamentele IT vechi le pot dona copiilor din medii sarace

Joi, 25 Iulie 2019, ora 14:56
4257 citiri
Firmele care vor sa scape de echipamentele IT vechi le pot dona copiilor din medii sarace
Foto: Ateliere Fara Frontiere

Companiile mari si IMM-urile din Romania pot scapa de echipamentele IT vechi donandu-le copiilor din medii sarace.

Astfel, companiile scapa de echipamentele IT sprijinind, in acelasi timp, educatia copiilor.

Acest lucru poate fi facut prin asociatia Ateliere Fara Frontiere, care deruleaza de foarte multi ani programe de donatii de calculatoare catre scoli.

"Asociatia Ateliere Fara Frontiere este singura organizatie autorizata care colecteaza si pregateste echipamentele IT pentru reutilizare si donatie la nivel national, iar in ultimii 11 ani a donat peste 15.000 de calculatoare catre scolile din comunitatile defavorizate care aveau cea mai mare nevoie de ele", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Asociatia poate prelua echipamentele IT uzate de la companiile din Bucuresti si imprejurimi. Pentru a asigura colectarea acestora la nivel national, Ateliere Fara Frontiere mizeaza pe sprijinul logistic al ECOTIC, care sustine initiativa din acest an si prin premierea celor mai implicate companii in cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.

Astfel, monitoarele LCD, laptopurile/notebook-uri si unitatile centrale colectate in cadrul acestei campanii, care respecta parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge pana la finalul anului 2019 si in tot anul 2020 in scoli din zone defavorizate din tara,

"Ajutam deja sute de companii sa-si indeplineasca obligatiile legate de managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, in jur de 30% pot fi reconditionate, astfel ca reusim sa donam mii de calculatoare in fiecare an catre scolile care au cea mai mare nevoie de ele.

Daca ni s-ar alatura si mai multe companii, am putea sa avem un impact si mai mare in reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-invatare si sprijinirea actiunilor de reducere a abandonului scolar in comunitatile dezavantajate. Prin campania Intra in Cercul SolidarITatii, companiile pot deveni sustinatori ai educatiei prin simplul fapt ca decid sa isi indeplineasca aceste obligatiile legale prin intermediul AFF", a declarat Patrick Ouriaghli, director general al Ateliere Fara Frontiere.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#companii echipamente IT donare, #companii echipamente IT , #ajutoare