Surpriza pentru cei care se vor vaccina la maratonul din Bucuresti. Unde vor putea asista la un concert de Ziua Europei

Vineri, 07 Mai 2021, ora 10:25
1516 citiri
Surpriza pentru cei care se vor vaccina la maratonul din Bucuresti. Unde vor putea asista la un concert de Ziua Europei
Violonistul Alexandru Tomescu SURSA FOTO: Facebook/Alexandru Tomescu

Persoanele care vor merge sa se vaccineze duminica, 9 mai, la centrul de vaccinare organizat la Biblioteca Nationala a Romaniei, se vor putea bucura de un concert sustinut de violonistul Alexandru Tomescu si pianista Sinziana Mircea, cu ocazia Zilei Europei.

Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu, si Sinziana Mircea vor intepreta, de la ora 16:00, lucrari de Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, C. Saint Saens, Ciprian Porumbescu si Constantin Dimitrescu. Programul artistic va avea o durata de 40 de minute.

"Este o onoare si o mare bucurie sa pot raspunde prezent invitatiei Ministerului Culturii si a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg sa se vaccineze. Cred ca vaccinarea este cruciala pentru o revenire cat mai grabnica la o viata normala. Pentru mine, viata normala nu poate exista fara muzica, fara concerte si fara public, iar muzica vine sa reaminteasca despre frumusetea uitata a vietii noastre. Yo-Yo Ma a cantat imediat dupa ce a fost vaccinat, in sala de asteptare post vaccinare. Pe 9 mai, la ora 16:00, impreuna cu pianista Sinziana Mircea vom prezenta celor veniti la vaccinare, la Bibioteca Nationala a Romaniei, un recital de vioara si pian cu lucrari dintre cele mai spectaculoase. Muzica ne poate reda speranta! Muzica inseamna conexiune in ciuda distantarii si merge mai departe, cu fiecare dintre noi. Va asteptam la vaccinare si la concert!", a transmis intr-un comunicat violonistul Alexandru Tomescu.

Pianista Sanziana Mircea a spus: "A fost o perioada extrem de dificila pentru noi, toti, dar parca artistii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic si mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru intreaga omenire si cu incredere speram ca ne vom relua vietile si reveni la normalitate".

Maratonul de vaccinare - Editia Bucuresti, va avea loc la Biblioteca Nationala a Romaniei si la Sala Palatului, incepand de vineri, 7 mai, ora 16:00 pana luni, 10 mai, ora 08:00, si este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila".

La Biblioteca Nationala vor fi 10 cabinete de vaccinare si pot primi toate persoanele doritoare, indiferent daca sunt din Bucuresti sau alte localitati, doar cu buletinul, fara a fi nevoie de programare.

Maratonul bucurestean include Sala Palatului, cu 50 de cabinete de vaccinare, in care se vor folosi doar doze Pfizer/ BioNTech, si 1.200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea ca un numar mare de persoane sa se vaccineze.

Partenerii acestui maraton, care au dorit sa se implice, sunt mai multe institutii din subordinea Ministerului Culturii - Biblioteca Nationala a Romaniei, Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian", Centrul National de Arta Tinerimea Romana si Filarmonica "George Enescu" -, care vor asigura momente artistice pe parcursul tuturor zilelor maratonului.

Program muzical

Vineri 7 mai 2021

Ora 16:00 - Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian"

Geanina Meragiu - vioara

Adina Cocargeanu - pian

In program, lucrari de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Emile Frederic Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 17:00 - Centrul National de Arta "Tinerimea Romana"

Aron Cavassi - vioara

Iulian Ochescu - pian

In program, lucrari de: Philip Glass, Arvo Part, Claude Debussy, Maurice Ravel, Bela Bartok.

Sambata, 8 mai 2021

Ora 15:00 - Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian"

Geanina Meragiu - vioara

Adina Cocargeanu - pian

In program, lucrari de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Emile Frederic Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 16:00 - Filarmonica "George Enescu"

Ionut Stefanescu - flaut

Clementina Ristea-Ciucu - pian

In program, lucrari de: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Antonin Dvorak, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mancini, Petre Elinescu, Tiberiu Brediceanu.

Ora 17:00 - Centrul National de Arta - Tinerimea Romana - Trio cu pian

Sebastian Antoneac - clarinet

Cornelius Zirbo - violoncel

Theodor Dumitru- pian

In program, lucrari de: Ludwig van Beethoven si Johannes Brahms

Duminica, 9 mai 2021

Ora 16:00 - Alexandru Tomescu - vioara, Sanziana Mircea - pian

In program, lucrari de: Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, C. Saint Saens, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu.

Ora 17:00 - Centrul National de Arta "Tinerimea Romana"

Izabela Ghergu - violoncel

Ioana Tudor - vioara

Ionut Diaconu - pian

In program, lucrari de: George Enescu, Georg Friedrich Handel, Johann Sebastian Bach, Franz Liszt.

Maratonul de Vaccinare - Editia de Bucuresti incepe astazi dupa-amiaza, la Biblioteca Nationala si la Sala Palatului, fiind organizate 50 de fluxuri unde doritorii vor putea primi serul Pfizer, fara programare. In cadrul maratonului, care se va incheia luni dimineata, va avea loc si un program artistic. Pe durata maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 si 368 vor circula si noaptea.

"Incepand de vineri (7 mai), ora 16:00, si pana luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Nationala din Bucuresti are loc Maratonul de Vaccinare - Editia Bucuresti, organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila". Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent daca sunt din Bucuresti sau alte localitati, doar cu buletinul, fara a fi nevoie de programare", a transmis Ministerul Culturii.

Maratonul bucurestean include si Sala Palatului si cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, in care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech. La eveniment participa 1.200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui numar crescut de persoane sa se vaccineze.

"Ma bucur ca prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", organizatorul evenimentului, am asigurat si implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocata de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecarui roman. In acest maraton au dorit sa se implice mai multe institutii din subordinea Ministerului Culturii.

Astfel, alaturi de Biblioteca Nationala a Romaniei, vom avea Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian", Centrul National de Arta Tinerimea Romana si Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#vaccin, #maraton Bucuresti, #covid , #stiri sociale