Povestea bucătarului român care ține prima pagină a ziarelor din Franța. La început a locuit pe străzi. „Vreau să le arăt francezilor că nu toți românii sunt la fel”

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 18:46
11298 citiri
Povestea bucătarului român care ține prima pagină a ziarelor din Franța. La început a locuit pe străzi. „Vreau să le arăt francezilor că nu toți românii sunt la fel”
FOTO Facebook/ Constantin Art Ephemere

Un bucătar român care locuiește în Franța din 2011 i-a impresionat pe jurnaliștii publicației „Le Progres” cu povestea sa.

„De pe străzi, în bucătării de prestigiu” - se intitulează articolul din ziarul francez Le Progres, care prezintă povestea lui Constantin Pocai.

Constantin Pocai este în Franța din 2011 și a recunoscut în fața jurnaliștilor că la început a locuit pe străzi, timp de un an de zile. Din septembrie a început să lucreze ca ajutor de bucătar într-un celebru restaurant din Lyon.

Bărbatul a început ca ajutor de bucătar într-un restaurant deținut de un celebru chef bucătar francez. Este un restaurant din Lyon cu o stea Michelin, care se găsește pe strada Place Kléber.

„Îmi era greu să respir când am ajuns la interviu. Acest restaurant era ca Palatul Versailles pentru mine”, a spus românul.

„Mă culc cu această slujbă, mă trezesc cu slujba asta și când sunt la restaurant, îmi uit toate problemele”, este deviza bucătarilor care lucrează cu Pierre Orsi, dar și a românului Constantin Pocai, care a ajuns în restaurant prin intermediul unei recomandări. A trecut ușor proba unui interviu.

„Vreau să schimb mentalitățile. Nu toți românii se bucură de beneficiile sistemului din Franța și nu cer o locuință gratuită”, a spus bucătarul pentru publicația franceză.

Românul este talentat și în sculptura în fructe și legume.

Bucătarul Constantin Pocai a postat și pe rețelele sociale articolul în care a apărut.

Constantin a postat articolul și pe grupul de Facebook „Români din Lyon”, cu mesajul:

„Am acceptat să fac acest articol nu pentru publicitate, oricum nu câștigi absolut nimic din asta, dar vreau să le arăt francezilor că nu toți românii suntem la fel și vreau să ajung mai sus încet, încet, poate așa bag panica în francezi și nu mai vorbesc de români aiurea”.

#poveste, #romani, #romani Franta, #bucatar, #stele michelin , #stiri sociale