Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Contractul de salubrizare incheiat de Primaria Ploiesti cu firma Rosal, verificat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie

Joi, 18 Februarie 2021, ora 14:56
4638 citiri
Contractul de salubrizare incheiat de Primaria Ploiesti cu firma Rosal, verificat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie
Sediul DNA/Facebook

Primaria Ploiesti a intrat in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie, care a cerut documente cu privire la contractul de salubrizare al institutiei din ultimii trei ani. Concret, contractul a fost incheiat cu firma Rosal, Primaria Ploiesti platind doar anul trecut 25 de milioane de lei societatii comerciale.

Surse din administratia locala au declarat, joi, pentru News.ro, ca la sediul Primariei a fost primita o solicitare din partea DNA Bucuresti prin care procurorii acestei structuri cereau copii dupa contractul incheiat in anul 2017 intre Primarie si Rosal Grup, pentru servicii de salubritate, precum si modul de decontare a sumelor pentru aceste servicii in perioada 2017-2020.

Copii dupa facturi, trimise la DNA

Copiile dupa contract si facturi au fost trimise deja la DNA, au precizat aceleasi surse.

Primaria Ploiesti are un contract pentru servicii de salubritate cu compania Rosal Grup care deconteaza de la administratia locala pentru aceste servicii sume cuprinse intre 1,7 milioane si 2,3 milioane de lei. Valoarea deconturilor facute de Primarie anul trecut pentru servicii de salubritate este de aproximativ 25 de milioane de lei.

Gunoaiele, adunate din cand in cand

In ultimii ani, Ploiestiul s-a aflat in centrul unui scandal in conditiile in care operatorul de salubritate s-a confruntat cu dificultati in ceea ce priveste plata angajatilor, acestia au facut in mod repetat greve spontane, refuzand sa munceasca, fapt ce a avut drept consecinta neridicarea gunoiului la termenele stabilite. Timp de mai multe luni gunoaiele adunate pe strazile orasului au fost ridicate doar din cand in cand, platformele din zona blocurilor de locuinte fiind, practic, sufocate de saci de deseuri.

In iulie 2019, fostul primar al orasului Ploiesti Adrian Dobre a sesizat Politia cu privire la activitatea inspectorilor din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP), institutie aflata in subordinea Consiliului Local, pe care i-a acuzat ca au raportat ca operatorul de salubritate isi face treaba, desi orasul era sufocat de gunoaie.

Lucrurile au revenit la normal

"Noi ajungem sa platim de doua ori aceleasi deseuri pentru ca atunci cand operatorul economic vine sa ridice acele deseuri, el le include in acele deseuri abandonate care sunt incluse din nou la costuri, desi ele sunt platite de catre cetatenii care nu au unde sa de arunce", sustinea, la acel moment, edilul Adrian Dobre.

Situatia a reintrat in normal dupa alegerile locale, cand noul primar al orasului, Andrei Volosevici, a cerut operatorului de salubritate sa respecte programul de curatenie si de ridicare a deseurilor.

Compania Rosal Grup a incheiat primul contract de salubritate cu Primaria Ploiesti in anul 2010, iar de atunci acesta a fost reinnoit.

Mai puteti citi:

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#DNA, #DNA Ploiesti, #Primaria Ploiesti, #ROSAL, #Rosal gunoi Ploiesti , #stiri sociale