Pentagonul anuleaza mega-contractul pentru servicii "cloud" atribuit Microsoft in defavoarea Amazon

Marti, 06 Iulie 2021, ora 23:24
2746 citiri
Pentagonul anuleaza mega-contractul pentru servicii "cloud" atribuit Microsoft in defavoarea Amazon
Contractul are o valoare de 10 miliarde de dolari/ FOTO Pixabay

Ministerul american al Apararii a anulat mega-contractul pentru servicii "cloud" (servere interconectate), in valoare de 10 miliarde de dolari, pe care il atribuise in 2019 Microsoft si care a fost contestat de Amazon.

Pentagonul explica intr-un comunicat ca acest contract "nu mai corespunde nevoilor sale" din cauza in special a "evolutiei cerintelor" si "progreselor din acest sector".

Ministerul Apararii prevede initierea unei noi proceduri pentru angajarea diverselor companii specializate in servicii "cloud".

"Odata cu evolutia mediului tehnologic a devenit clar ca acest contract, intarziat mult timp, nu mai corespunde cerintelor pentru a remedia lacunele in materie de capacitati" ale Ministerului Apararii, a indicat un purtator de cuvant intr-un comunicat.

Acest contract important, cu o durata de 10 ani, avea ca scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale fortelor armate americane intr-un sistem gestionat de inteligenta artificiala.

Donald Trump s-ar afla in spatele deciziei

Imediat dupa incheierea licitatiei in toamna anului 2019, compania Amazon, considerata initial drept favorita, a contestat alegerea facuta de Pentagon.

Gigantul de comert online, devenit expert in servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul presedinte american Donald Trump ca s-ar afla in spatele alegerii Pentagonului din cauza animozitatii sale fata de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Ministerul american al Apararii intentioneaza sa-si intoarca acum privirea spre mai multe companii, incepand cu Microsoft si Amazon, singurele doua grupuri "capabile sa raspunda nevoilor sale" la ora actuala.

Dar ministerul va "continua sa efectueze cercetari de piata pentru a stabili daca si alti furnizori cu sediul in SUA" ar putea indeplini cerintele sale, potrivit AFP.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Filmul care face concurență marilor pelicule de pe Netflix. Rol controversat pentru un actor cunoscut
Filmul care face concurență marilor pelicule de pe Netflix. Rol controversat pentru un actor cunoscut
Filmul Road House, producție 2024, a smuls aprecieri încă de lansare, deși actorul Jake Gyllenhaal joacă un rol mai puțin obișnuit pentru el. Un fost luptător la categoria mijlocie în...
#contract, #Microsoft, #Amazon, #miliarde , #stiri sociale