VIDEO UPDATE Ministrul Transporturilor a semnat contractele pentru tronsoanele 3 si 4 ale Drumului Expres Pitesti-Craiova

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:44
7987 citiri
VIDEO UPDATE Ministrul Transporturilor a semnat contractele pentru tronsoanele 3 si 4 ale Drumului Expres Pitesti-Craiova

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat miercuri, 15 septembrie, contractele pentru tronsoanele 3 si 4 ale Drumului Expres Pitesti-Craiova. Premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment, a declarat ca Guvernul a adoptat un memorandum pentru semnarea contractului de proiectare si executie ale lotului 4.

UPDATE 2

Contractele pentru proiectarea si executia tronsoanelor 3 si 4 ale drumului expres Craiova - Pitesti au fost semnate miercuri, la Pitesti. Potrivit reprezentantilor CNAIR, loturile 3 si 4 ale drumului expres Craiova - Pitesti au o lungime totala de 63,6 kilometri. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar perioada de executie de 24 de luni.

UPDATE 1:

Potrivit premierului Orban, masura a fost adoptata dupa ce una dintre firmele participante la licitatie a contestat atat la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, cat si in instanta, procedura de achizitie publica, tergiversand astfel derularea investitiei, noteaza Agerpres.

"Eu asa ceva nu am vazut, un asemenea boicot, repet, inacceptabil. Le transmit clar un mesaj ca daca au venit in Romania si isi imagineaza ca asa vor sa aiba lucrari in Romania pe calea care au pornit nu vor face altceva decat sa isi ostilizeze intreg Guvernul, institutiile si mai ales populatia, drept pentru care in Guvern, deoarece legea ne permite, am adoptat un memorandum prin care am decis semnarea contractului, dupa respingerea contestatiei de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Din punct de vedere legal, avem acest drept se va semna contractul de proiectare si constructie cu consortiul care a fost declarat castigator. Tin foarte mult la acest proiect. Este un proiect foarte util pentru Pitesti, pentru judetul Arges, pentru Craiova, pentru Dolj", a afirmat Orban.

STIRE INITIALA:

Asocierea de firme romanesti SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a castigat licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului 4 al drumului expres DX12 Craiova - Pitesti, cu o oferta de 617 milioane de lei. UMB a castigat licitatiile si pentru proiectarea tronsoanelor 2 si 3.

Spedition UMB este controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.

Tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova - Pitesti are o lungime de 31,88 km si se va desfasoara pe teritoriul judetului Arges, trecand prin localitatile Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja.

Durata de realizare a acestui contract este de 36 de luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 24 de luni pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani.

Constructia acestui drum expres se desfasoara pe teritoriul judetului Arges si incepe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traverseaza localitatile Albota si Costesti, ocoleste pe la sud localitatea Bradu, dupa care se racordeaza la Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti la km 121+185.

Drumul expres Craiova - Pitesti este impartit in patru loturi, are o lungime totala de 121 de km, prevede doua benzi de cate 3,5 metri latime fiecare, fara banda de urgenta. Proiectul de infrastructura are 10 intersectii rutiere, 75 de poduri si pasaje, 25 de intersectii si 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legatura.

Citeste si:
Scandal diplomatic după anularea de către Australia a ”contractului secolului” privind cele 12 submarine nucleare franceze, în urma noii alianțe cu SUA și Marea Britanie
Scandal diplomatic după anularea de către Australia a ”contractului secolului” privind cele 12 submarine nucleare franceze, în urma noii alianțe cu SUA și Marea Britanie
”O lovitură pe la spate” a numit Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franței, decizia Australiei, la câteva ore după anularea în mod brutal un contract de achiziţionare a 12...
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Dar, prelungirea la A6, cu/peste care să se poate conecta și la Bel
Te-o
rank 5