Copil la un pas de înec într-un ștrand abandonat. Cum a ajuns acolo

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 09:28
1849 citiri
Copil la un pas de înec într-un ștrand abandonat. Cum a ajuns acolo
Copilul a fost scos imediat din apă de un bărbat aflat în apropiere FOTO Pixabay

Un copil a căzut joi seara, 9 septembrie, în apa acumulată în fostul ştrand municipal din Vaslui, care este închis în prezent.

Băiatul a fost în pericol de a se îneca, însă a fost salvat în ultimul moment de un bărbat aflat în zona bazei sportive administrate de municipalitate.

Potrivit declaraţiei martorilor aflaţi în zona respectivă, apa acumulată avea o adâncime de aproximativ 1,7 metri şi s-a adunat în urma ploilor şi ca urmare a izvorârii din pânza freatică.

"Ar fi putut avea loc un eveniment nefericit pentru comunitatea noastră. Un copilaş care se juca cu mingea în zona ştrandului a scăpat mingea în apă, a vrut să se ducă singur s-o ia, a alunecat pe malul abrupt care duce spre adâncimea de 5 metri şi a intrat în apă. În urma strigătelor de ajutor, un părinte care se afla lângă terenul de fotbal unde avea loc antrenamentul cu nişte copii a sărit imediat şi l-a salvat. Acum se lucrează la evacuarea apei. Am asigurat perimetrul prin prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Locale şi cu motopompe încercăm să scoatem toată apa şi o să facem măsurători să vedem ce ne trebuie ca să acoperim acea gaură cu resturi de moloz şi pietriş, s-o aducem la o cotă la care să nu mai reprezinte un pericol. În zona respectivă apa se acumulează din stratul de pânză freatică şi nu poate fi controlată, deoarece izvorăşte din pământ", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Branişte.

Acesta a precizat că zona va fi păzită 24 de ore din 24 de poliţişti locali, pentru evitarea producerii unor situaţii similare.

Conform declaraţiei reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copilul care a căzut în apă este în afara pericolului.

"Copilul a fost scos imediat din apă de un bărbat aflat în apropiere. La sosirea echipajului medical solicitat să intervină la faţa locului, el a fost găsit speriat, dar starea lui era bună. A fost transportat la spital pentru evaluare", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Un copil în vârstă de 14 ani a murit, în luna august a anului 2014, după ce s-a înecat într-un bazin cu o adâncime de 5,2 metri al Ştrandului Municipal din Vaslui. De la momentul producerii incidentului, ştrandul din Vaslui a rămas închis până în prezent. După un proces îndelungat deschis în urma decesului copilului de 14 ani, anul acesta, directorul Direcţiei Târguri şi Oboare din cadrul Primăriei municipiului Vaslui a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
O femeie a căzut de la etajul patru al unui bloc din Bârlad. Femeia nu le-a putut spune medicilor cum a căzut
O femeie a căzut de la etajul patru al unui bloc din Bârlad. Femeia nu le-a putut spune medicilor cum a căzut
O femeie care a căzut, sâmbătă, de la etajul al patrulea al unui bloc din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a scăpat cu viaţă, ea fiind găsită de echipajul medical ajuns acolo cu...
#inecat, #strand, #Vaslui, #pericol inec, #ISU , #stiri sociale