Copil legat cu funia la un centru de plasament: Cad primele capete

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 16:23
3233 citiri
Copil legat cu funia la un centru de plasament: Cad primele capete
Foto: Captura Realitatea TV

Seful Complexului de Servicii Sociale "Istru" a fost inlaturat din functie si pentru patru angajati s-a dispus desfacerea contractelor de munca, a anuntat miercuri Primaria Sectorului 6, decizia fiind luata dupa ce mass-media a prezentat marti imagini cu un copil care ar fi fost legat cu funia de catre angajatii respectivului centru.

"In urma cercetarii disciplinare s-au luat urmatoarele masuri: s-a dispus inlaturarea sefului de centru de la conducere, urmand a fi trimis in cercetarea organelor de ordine pentru suspiciune de abuz; s-a dispus desfacerea contractelor de munca, in conformitate cu Art. 248 alin 1, lit e, din Legea 53/ 2003, Codul Muncii, a trei ingrijitoare si a asistentului medical, persoane angajate in cadrul Complexului de Servicii Sociale 'Istru'", precizeaza autoritatea locala.

Ancheta la un centru de plasament unde copiii sunt legati cu funii

Rezultatele anchetei au fost inaintate Politiei Sectorului 6, pentru clarificarea imprejurarilor in care faptele au avut loc si pentru completarea procedurilor de cercetare care se impun in cazul suspiciunii unei situatii de abuz.

De asemenea, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului au fost trimise toata documentatia, masurile si demersurile efectuate de catre DGASPC Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din functie, deciziile de desfacere a contractelor de munca, referatele cu propunerile directorului executiv.

"Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a cerut DGASPC emiterea unei dispozitii prin care s-au constituit deja comisii de monitorizare si verificare a tuturor centrelor din cadrul Directiei. Activitatea comisiilor presupune vizite inopinate saptamanale in centre si raportari imediate asupra situatiilor constatate, impreuna cu intensificarea monitorizarii permanente a activitatii desfasurate in centrele din subordine.

Mai mult, primarul a dispus implementarea imediata a unui program de supervizare a personalului, impreuna cu ONG-uri cu vasta experienta in domeniu, pentru a se putea evita pe viitor o astfel de situatie", informeaza Primaria Sectorului 6.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#copil legat funie, #copil funie sef demis, #copil funie concedieri , #stiri sociale