Covasna: O fata de 14 ani a fost spanzurata de maini de tatal sau drept pedeapsa

Joi, 10 Septembrie 2020, ora 21:21
2982 citiri
Covasna: O fata de 14 ani a fost spanzurata de maini de tatal sau drept pedeapsa
Foto: Unsplash

O fata de 14 ani din Covasna a fost pedepsita crunt de tatal ei pentru ca nu ar fi avut suficienta grija de fratii mai mici in timp ce parintii erau la munca in Austria. Barbatul a fost trimis in judecata pentru lipsire de libertate in mod ilegal si violenta in familie.

Copila a fost acuzata ca nu a avut grija de cei cinci frati mai mici, astfel ca agresorul, in varsta de 44 ani de ani, a lovit-o cu un bat si a tarat-o afara din casa pana in magazie, potrivit Adevarul.ro.

"Inculpatul a luat o sfoara din rafie si i-a cerut persoane i vatamate sa tina mainile incrucisate in fata pentru a o lega, iar de frica, persoana vatamata a intins mainile cum i-a solicitat inculpatul. Inculpatul a legat-o cu acea sfoara de maini in zona incheieturilor, trecand celalalt capat al sforii peste o grinda din lemn de la acoperis, dupa care a tras de celalalt capat al sforii, persoana vatamata ramanand atarnata de acea sfoara", se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor, potrivit sursei citate.

Fata a reusit sa ajunga la un scaun care era in apropiere, astfel ca a desfacut sfoara si s-a salvat, fugind la bunica sa. Ziua urmatoare s-a prezentat la Protectia Copilului, iar reprezentantii Centrului de Primire in Regim de Urgenta din Sfantul Gheorghe au sesizat Politia, declarand ca o fata de 14 ani "s-a prezentat intr-o stare emotionala socanta" la sediul institutiei.

Fata are echimoze pe maini, picioare si la nivelul incheieturilor, toate acestea necesitand 7-8 zile de ingrijiri medicale.

Concluziile evaluarii psihologice au aratat ca "minora a fost spusa de la o varsta frageda unor responsabilitati care i-au intrecut cu mult capacitatile si resursele ei fizice si psihice, fiind obligata sa-si ingrijeasca fratii mai mici, psihologul retinand ca la nivel emotional este prezenta frica, furie si ostilitate fata de agresor".

Familia ar fi facut presiuni asupra fetei pentru a-si retrage plangerea, iar tatal a negat acuzatiile. Inainte de pronuntarea sentintei, adolescenta a anuntat instanta ca doreste sa se impace cu tatal ei si isi retrage plangerea pentru violenta in familie. Ea a incercat chiar sa ii ia apararea tatalui, sustinand ca nu el a agresat-o, ci un prieten, care i-ar fi dat cu un par peste maini.

Instanta nu si-a insusit noua versiune a adolescentei, iar Judecatoria Sfantu Gheorghe a dispus condamnarea barbatului la 3 ani de inchisoare cu suspendare si un termen de supraveghere de 4 ani.

Procurorii au contestat sentinta si au solicitat instantei sa il oblige pe agresor sa ii achite fiicei 5.000 de lei daune morale, cererea fiind admisa.

Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Autoritățile locale au anunțat că un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost ucis de o pumă în California, acesta fiind primul atac mortal de acest fel înregistrat în statul din vestul...
Sărbătoare mare în familia Simonei Halep. Motivul pentru care fostul lider mondial și-a arătat fericirea FOTO
Sărbătoare mare în familia Simonei Halep. Motivul pentru care fostul lider mondial și-a arătat fericirea FOTO
23 martie e o zi specială pentru Simona Halep, întrucât aduce o dublă aniversare în familie. Atât tatăl său, Stere Halep, cât și fratele, Nicolae sunt născuți în această zi. În...
#fata, #spanzurata maini, #pedeapsa, #Tata, #frati , #stiri sociale