Asta ar putea schimba tot: testare COVID cu rezultate in 20 de secunde!

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 10:39
6116 citiri
Asta ar putea schimba tot: testare COVID cu rezultate in 20 de secunde!

O companie israeliana a dezvoltat o tehnologie noua, care va permite realizarea unor teste superrapide de Covid.

O companie israeliana a declarat ca a primit aprobarea europeana pentru testul rapid de coronavirus, care ar putea conduce in primul rand la relansarea calatoriilor internationale.

SpectraLIT elimina necesitatea testelor de laborator, oferind rezultate precise dupa aproximativ 20 de secunde, scrie Times of Israel.

Este un dispozitiv portabil care lumineaza proba si ofera rezultatul prin intermediul semnaturii spectrale. Proba este introdusa intr-un dispozitiv special, SpectraLIT, si, in functie de culoarea care apare, persoana respectiva are sau nu Covid.

Sistemul este in acest moment testat in 36 de spitale din lume si a primit aprobarea de la European Medical Devices Directive, ceea ce inseamna ca poate fi testat si in Uniunea Europeana.

Ar fi o adevarata mana cereasca pentru turism, tinand cont ca acest dispozitiv ar putea fi folosit in aeroporturile din intreaga lume sau la trecerile de frontiera rutiere.

"Aceasta este o etapa importanta pentru testarea rapida", a declarat pentru The Times of Israel Eyal Zimlichman, medic senior la Sheba Medical Center care a contribuit la dezvoltarea tehnologiei.

"In ciuda lansarii globale a eforturilor de vaccinare, COVID-19 are inca nevoie de solutii rapide de diagnostic pentru a face pasi inapoi la normalitate, inclusiv calatoriile internationale, iar aceasta reprezinta o etapa importanta".

Ce decizie a luat Nicusor Dan in legatura cu CSM Bucuresti

EXCLUSIV Primul antrenor roman de top care ar refuza clar nationala

Scandal international: cum au incercat spaniolii sa-i umileasca pe kosovari

Radu Paraschivescu, savuros: a desfiintat nationala din doua propoziti

VIDEO Lectia de patriotism: cum reactioneaza un fotbalist turc atunci cand afla ca e convocat la nationala

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...