Medicii legisti au finalizat ultimele analize in cazul mortii jurnalistei Cristina Topescu. Specialistii au stabilit cauza decesului

Sambata, 13 Februarie 2021, ora 21:18
36425 citiri
Medicii legisti au finalizat ultimele analize in cazul mortii jurnalistei Cristina Topescu. Specialistii au stabilit cauza decesului
Cristina Topescu FOTO Facebook

Serviciul de Medicina Legala Ilfov au finalizat raportul in cazul mortii Cristinei Topescu, la aproape un an de cand aceasta a fost gasita fara suflare in propria casa. Decesul fostei jurnaliste a survenit dupa un infarct miocardic acut, potrivit unor surse medico-legale citate de EVZ.

"Analizele toxicologice au iesit negative, adica in sange, in stomac si in tesuturi nu au fost evidentiate urme de alcool, de drog sau de substante nocive daunatoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic dupa parcurgerea unor etape pregatitoare ale tesuturilor prelevate (parafinare, cernire...), a stabilit cauza mortii.

Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane si a unei cardiopatii ischemice. Muschii striati ai cordului fusesea invadati cu grasime. E vorba de o uzura prematura a organismului, mai ales a vaselor de sange, din cauza alimentatiei si a sedentarismului", au dezvauit surse medico-legale pentru Evenimentul Zilei.

Jurnalista Cristina Topescu a murit, ea fiind gasita de politisti in casa sa din orasul Otopeni, pe data de 12 decembrie 2020. Vecinii au fost cei care au alertat politia, dupa ce nu au mai vazut-o de cateva saptamani.

Cine a fost Cristina Topescu

Cristina Topescu devenise la finalul anului 2019 consilier al ministrului Sanatatii.

Topescu s-a nascut la Oradea, in 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Topescu, celebru comentator sportiv. A intrat in lumea televiziunii in perioada 1970-1979, cand a aparut in emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Straine din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Cunoscuta ca prezentatoare de televiziune, in 2013 a devenit membra a PSD, iar in acel moment a incetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta "Focus", principala emisiune de stiri a televiziunii.

In 1989 a incercat sa fuga din Romania si a fost arestata primind trei luni de inchisoare. A fost eliberata din arest pe 19 decembrie 1989.

Mai puteti citi:

Tragedia din viața Arynei Sabalenka deschide calea Simonei Halep la WTA Miami. Ce se va întâmpla pe tablou
Tragedia din viața Arynei Sabalenka deschide calea Simonei Halep la WTA Miami. Ce se va întâmpla pe tablou
Tenismena Aryna Sabalenka, locul mondial, a primit o veste devastatoare la turneul WTA 1000 de de la Miami, după ce iubitul ei, Konstantin Koltsov, fost jucător de hochei, a murit la vârsta de...
Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka. Fostul sportiv avea trei copii
Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka. Fostul sportiv avea trei copii
Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, este devastată, după ce iubitul ei, Konstantin Koltsov, fost jucător de hochei, a murit la vârsta de doar 42 de ani. Konstantin Koltsov și-a reprezentat țara...
#Cristina Topescu moarte caini, #deces, #legist , #stiri sociale