Cum îți faci CV-ul perfect, care să fie bine văzut de angajator

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 05:35
2049 citiri
Cum îți faci CV-ul perfect, care să fie bine văzut de angajator

Pandemia a venit cu o schimbare de paradigmă în recrutare. Dacă înainte de 2020 un specialist în recrutare acorda undeva la 6-8 secunde lecturării unui CV, acum timpul alocat de oamenii de resurse umane candidaților care aplică pentru diverse poziții a crescut.

"Din punct de vedere al CV-ului este important ca din el să reiasă că acel candidat se potrivește anunțului de recrutare. Pe de altă parte, angajatorii nu mai trec atât de repede peste CV-uri. Având în vedere penuria de candidați, recrutorii zăbovesc mai mult pe un CV și vor să extragă ce pot, fie din experiența profesională a candidatului, fie din activitatea sa educațională, astfel încât să îl potrivească postului pentru care caută angajați", a declarat pentru Ziare.com Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare și fondator 4Career.

Ce trebuie evidențiat în scrisoarea de intenție

Prin urmare, punctează specialistul, CV-urile trebuie redactate cât mai mult în concordanță cu postul pentru care se aplică. În schimb, scrisoare de intenție nu mai are aceeași greutate ca acum câțiva ani.

"Ea reprezintă doar acele cuvinte dintr-un e-mail, prin intermediul cărora candidatul să își exprime intenția de a candida pentru un anumit post. Este esențial ca prin acest email, candidatul să scoată în evidență aspectul pe care îl are valoros pentru poziția pentru care aplică", a completat Chicioreanu.

Muncă de acasă și în instituții publice

Conform acestuia, în această toamnă cele mai multe posturi sunt disponibile în special în domeniul IT. Pandemia, însă, a făcut ca multe dintre companii, dar și autorități locale, să se reorienteze și să pună accent pe telemuncă.

"Inclusiv autoritățile locale au început să își organizeze activitatea pentru o parte din angajați de acasă pentru simplul motiv că o parte dintre aceștia nu sunt vaccinați. Astfel, pentru a nu-i pierde, și-au organizat activitatea în regim de telemuncă", a spus Gabriel Chicioreanu.

Monitorizați de angajatori

Pe de altă parte, dacă angajatorii care au până în 50 de persoane preferă activitatea de la birou marile companii merg pe munca de la distanță.

"Angajații se plâng însă că, dacă înainte lucrau 4-5 ore, acum, prin softurile de urmărire instalate de angajatori, sunt nevoiți să lucreze 6-7 ore", a conchis specialistul în recrutare.

Citeste si:
Munca la distanţă a crescut productivitatea, dar şi cazurile de epuizare: burnout-ul a devenit în sine o epidemie
Munca la distanţă a crescut productivitatea, dar şi cazurile de epuizare: burnout-ul a devenit în sine o epidemie
Munca la distanţă şi cea care îmbină lucrul de acasă cu cel de la birou au crescut productivitatea pe termen scurt pentru majoritatea companiilor la nivel global, peste obiectivele stabilite,...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...