Cum îți faci CV-ul perfect, care să fie bine văzut de angajator

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 05:35
2516 citiri
Cum îți faci CV-ul perfect, care să fie bine văzut de angajator
Cele mai multe companii merg pe munca de acasă FOTO Pixabay

Pandemia a venit cu o schimbare de paradigmă în recrutare. Dacă înainte de 2020 un specialist în recrutare acorda undeva la 6-8 secunde lecturării unui CV, acum timpul alocat de oamenii de resurse umane candidaților care aplică pentru diverse poziții a crescut.

"Din punct de vedere al CV-ului este important ca din el să reiasă că acel candidat se potrivește anunțului de recrutare. Pe de altă parte, angajatorii nu mai trec atât de repede peste CV-uri. Având în vedere penuria de candidați, recrutorii zăbovesc mai mult pe un CV și vor să extragă ce pot, fie din experiența profesională a candidatului, fie din activitatea sa educațională, astfel încât să îl potrivească postului pentru care caută angajați", a declarat pentru Ziare.com Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare și fondator 4Career.

Ce trebuie evidențiat în scrisoarea de intenție

Prin urmare, punctează specialistul, CV-urile trebuie redactate cât mai mult în concordanță cu postul pentru care se aplică. În schimb, scrisoare de intenție nu mai are aceeași greutate ca acum câțiva ani.

"Ea reprezintă doar acele cuvinte dintr-un e-mail, prin intermediul cărora candidatul să își exprime intenția de a candida pentru un anumit post. Este esențial ca prin acest email, candidatul să scoată în evidență aspectul pe care îl are valoros pentru poziția pentru care aplică", a completat Chicioreanu.

Muncă de acasă și în instituții publice

Conform acestuia, în această toamnă cele mai multe posturi sunt disponibile în special în domeniul IT. Pandemia, însă, a făcut ca multe dintre companii, dar și autorități locale, să se reorienteze și să pună accent pe telemuncă.

"Inclusiv autoritățile locale au început să își organizeze activitatea pentru o parte din angajați de acasă pentru simplul motiv că o parte dintre aceștia nu sunt vaccinați. Astfel, pentru a nu-i pierde, și-au organizat activitatea în regim de telemuncă", a spus Gabriel Chicioreanu.

Monitorizați de angajatori

Pe de altă parte, dacă angajatorii care au până în 50 de persoane preferă activitatea de la birou marile companii merg pe munca de la distanță.

"Angajații se plâng însă că, dacă înainte lucrau 4-5 ore, acum, prin softurile de urmărire instalate de angajatori, sunt nevoiți să lucreze 6-7 ore", a conchis specialistul în recrutare.

PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat joi, 25 iulie, despre afirmaţiile Elenei Lasconi privind PNL şi intenţia unui dialog că ”doamna Lasconi nu a înţeles că nivelul de...
Klaus Iohannis este o mare dezamăgire pentru români, atacă Elena Lasconi. "S-a îndepărtat foarte tare de oameni, zici că e în altă bulă"
Klaus Iohannis este o mare dezamăgire pentru români, atacă Elena Lasconi. "S-a îndepărtat foarte tare de oameni, zici că e în altă bulă"
Elena Lasconi, preşedintele USR, a declarat joi, 25 iulie, că PNL ar trebui să se detaşeze de președintele Klaus Iohannis, pentru că este o mare dezamăgire pentru români şi le face rău....
#munca de acasa, #cum sa construiesti un cv, #cv, #scrisoare de intentie , #stiri sociale
  1. Jennifer Aniston, critici dure la adresa lui JD Vance, omul ales de Trump ca vicepreședinte. Ce a iritat-o pe celebra actriță din serialul Friends
  2. 42 de centre de plasament vor fi desființate până la sfârșitul anului
  3. Alstom încă nu a livrat trenurile pentru M5 Drumul Taberei. Întârzierile costă zeci de milioane de euro
  4. Netanyahu, contestat la el acasă. Familiile ostaticilor captivi încă în Gaza îl acuză de sabotaj. Care este motivul
  5. În plin sezon estival, CNAIR închide temporar Autostrada Soarelui. Unde se vor aplica restricțiile
  6. Profesor la un colegiu de elită din Capitală acuzat că ar fi agresat sexual doi elevi. Măsurile luate de procurori
  7. Peste 140 de zboruri au fost anulate pe Aeroportul din Frankfurt după ce activiștii de mediu au blocat pistele. Ce mod de protest au ales aceștia FOTO
  8. O țară europeană schimbă sistemul școlar în beneficiul elevilor. ”Nevoile lor fiziologice nu se potrivesc cu modelul actual”
  9. Kremlinul se arată ”deschis” la negocieri de pace cu Zelenski la putere: ”Trebuie să înţelegem cât de pregătită pentru asta este partea ucraineană şi cât i se permite”
  10. Un grup criminal coordonat de serviciile speciale ruse a fost neutralizat. Membrii acestuia pregăteau atentate în UE FOTO