Puțini sunt norocoșii care beneficiază de un loc în parcările subterane sau care dispun de garaje și alte locuri acoperite în care să își țină mașina. Pentru restul, diminețile geroase de iarnă devin un adevărat coșmar.
Dimineața, până și cei mai matinali oameni ajung să stea cu ochii pe ceas când se trezesc lângă mașina acoperită de zăpadă, cu parbrizul înghețat. Unde mai pui dacă locuiesc într-un oraș foarte aglomerat, cu un trafic infernal, cum ar fi Bucureștiul.
Există câteva trucuri pentru a preveni înghețarea parbrizului, astfel că puteți salva timp valoros.
Chiar dacă pare neobișnuit, dacă frecați parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte ca temperaturile să scadă, veți avea o surpriză. Dimineața, geamul va fi curat.
Cartofii funcționează la fel ca ceapa roșie. Parbrizul se freacă cu o jumătate de cartof, iar în acest fel se creează o barieră protectoare. Atât ceapa, cât și cartoful, conțin zahăr, care stopează procesul de înghețare.
Se amestecă într-un recipient oțet de mere și apă, puse în cantitate egală. Se pulverizează seara pe geamul mașinii, înainte ca temperaturile să scadă foarte mult. Dimineața, parbrizul va fi curat.
Se amestecă într-un recipient o cantitate egală de spirt și apă, care se pulverizează seara pe parbriz. Dimineața nu va fi nici urmă de gheață. Nu uitați să aplicați și pe ștergătoare deoarece este important ca nici acestea să nu înghețe.
Există folii/huse concepute special în acest scop. Singurele dezavantaje sunt că este o metodă mai costisitoare și că pot fi puse doar pe parbriz, nu și pe geamurile laterale.
Maine o sa fac la fel cu salata de vinete. Mai... Vezi tot