Lista de asteptare pe platforma de programare la vaccinarea anti-COVID. Cum va functiona noua optiune a site-ului

Marti, 09 Februarie 2021, ora 15:20

   

Lista de asteptare pe platforma de programare la vaccinarea anti-COVID. Cum va functiona noua optiune a site-ului
Peste 1,2 milioane de persoane au fost vaccinate impotriva noului coronavirus pana in prezent, anunta Valeriu Gheorghita, care a explicat si ca in prezent se lucreaza pentru operationalizarea listei de asteptare in vederea programarii la imunizare.

"Lista de asteptare va deveni functionala o data ce numarul centrelor de vaccinare de la nivel national va fi cel prevazut conform etapei a doua a strategiei de vaccinare si de asemenea vor fi activate incepand cu luna aprilie toate", a declarat Valeriu Gheorghita.

"Cum va functiona aceasta lista? Practic o persoana care isi face cont in platforma de programare isi exprima dorinta de a se vaccina, se selecteaza un centru de vaccinare pentru care opteaza sa se vaccineze, persoana va putea vizualiza numarul de persoane aflate in fata si cand se elibereaza sloturi, persoanele care sunt in lista vor fi notificate prin sms si email, se rezerva locul pentru care au optat, in acest moment persoana refuza programarea sau o accepta si sistemul notifica persoanele de pe lista", a completat Gheorghita.

"Urmeaza ca din 10 februarie sa se deschida posibilitatea de programare in platforma de programare prin modalitatile cunoscute pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la Astrazeneca. Acestea sunt distribuite la nivelul fiecarui judet in functie de numarul persoanelor cuprinse intre grupa de varsta 18 si 55 de ani, tinand cont de faptul ca acest tip de vaccin, la momentul actual acest vaccin este recomandat pentru aceste categorii de varsta", a declarat Valeriu Gheorghita.

Modalitatile de programare sunt neschimbate, raman practic cele de la acest moment."De asemenea, as vrea sa mentionez ca ne dorim activarea si infiintarea centrelor mobile de vaccinare care urmeaza sa intre in activitate din a doua jumatate a lunii martie", a spus Gheorghita.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4379 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ceapa_verde
rank 5
Buna optiunea cu lista de asteptare
Da posibilitatea de a se vaccina in cea mai apropiata localitate, da o perspectiva de timp celor ce vor sa se vaccineze si, foarte important, ofera autoritatilor imaginea optiunii de vaccinare pe centre zonale. Imaginea asta este importanta in alocarea dozelor de vaccin. Excelenta idee. Arata ca oamenii care gestioneaza campania de vaccinare gandesc si actioneaza corect si adaptiv.
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank 5
@Tont-la-vale se pravale 15:40
"AstaZeneca"
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank 5
@Tont-la-vale se pravale 15:38
"manaca"

"ii treag limbi"
DUTTY
rank 5
Zatcotoarbacomunista!!!!
.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor