Pastila de Speranta: Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

Autor: C.V.
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 08:04
2652 citiri
Pastila de Speranta: Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"
In urma cu 18 ani, Geaninei Lingurar i s-a spus ca nu se mai poate face nimic pentru copilul ei

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat, atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic". Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

"Haide, arata-i mamei cum o iubesti, asa din ochi". Iar Sergiulica ii arata. Chiar daca nu vede, nici nu vorbeste, puiul de om simte si iubirea, si fericirea.

In urma cu 18 ani, Geaninei Lingurar i s-a spus ca nu se mai poate face nimic pentru copilul ei, sa il abandoneze in spital si sa plece acasa, sa faca alti copii. Sa renunte. Dar Geanina nu a renuntat, iar la HOSPICE a aflat ca mai sunt atat, atat de multe de facut dupa acel descurajant si rece "nu se mai poate face nimic".

Geanina Lingurar este mama-apartinator si angajat la HOSPICE Casa Sperantei. E infirmiera la HOSPICE Adunatii Copaceni si nu se da in laturi de la nicio munca. S-a mutat din Brasov mai aproape de Bucuresti. Inainte, traiau in saracie si in niste conditii pe care nici nu vrea sa le descrie, toti intr-o incapere care nici nu avea pereti, avea cartoane. L-a cunoscut pe Graham Perolls, un englez care a adus ingrijirea paliativa in Romania si a fondat HOSPICE.

Pe Graham l-a impresionat darzenia familiei: traiau fara apa sau current electric, aveau un copil cu o boala incurabila caruia nu i s-a dat nicio sansa si inca doi copii - Andreea si Darius - care erau curati tot timpul, invatau bine. Era cumplit de greu, dar Geanina nu a renuntat nicio clipa. Graham i-a propus sa se mute la Copaceni, i-a oferit o casa pentru ea si pentru familia ei, un loc de munca. Acum, ei au grija de centrul de la Adunatii Copaceni. Sergiulica rade cand e mama langa el, Darius face voluntariat si povesteste despre HOSPICE chiar si peste hotare, intr-o engleza perfecta. Andreea e campioana la karate, medaliata si peste granite, desi nu te-ai astepta cand o vezi prima oara: o fetita firava, politicoasa si putin restrasa. Dar au cu totii, in familie, puterea aceea pe care doar vulnerabilitatea ti-o poate da.

Geanina este o luptatoare, la fel ca toate mamele copiilor care infrunta un diagnostic greu. La fel ca miile de paciente HOSPICE si ca toti oamenii care au grija de pacientii pentru care HOSPICE este singura alternativa.

Poti sa ii ajuti pe copiii si adultii care lupta cu un diagnostic incurabil. Binele se face simplu si nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Expunerea obezității în legătură cu riscul de cancer de colon a devenit o preocupare majoră în ultimii ani, potrivit unui nou studiu prezentat de specialiști în domeniul oncologiei, arată...
Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fostul fotbalist Joe Thompson a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pentru a treia oară, scrie sky,com. Fostul mijlocaş de la Rochdale a fost diagnosticat prima dată cu limfom...
#cancer, #bolnav cancer spital, #HOSPICE Casa Sperantei , #stiri sociale