Ziare.com

UMB Spedition, firma lui Dorinel Umbrarescu, a castigat licitatia de proiectare si executie a drumului expres Braila - Galati

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 13:32

   

UMB Spedition, firma lui Dorinel Umbrarescu, a castigat licitatia de proiectare si executie a drumului expres Braila - Galati
UMB Spedition Bacau a castigat licitatia de proiectare si executie a drumului expres Braila - Galati, potrivit unui anunt facut miercuri, la Galati, de reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a explicat ca aceasta investitie este parte componenta a drumului expres Focsani - Braila - Galati.

"Prima componenta este sectiunea Focsani - Braila. Sunt 76 kilometri si am reusit in acest an, pe 19 iunie, sa semnam contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de executie, iar pe 27 iulie am emis ordinul de incepere a lucrarilor. A doua sectiune a acestui drum expres este Braila - Galati, cu cei 11 kilometri. Am reusit prin CNAIR sa finalizam etapa de licitatie. Perioada de proiectare este de 10 luni, iar cea de executie de 24 de luni. In ipoteza fara contestatii, ne dorim ca in octombrie sa semnam contractul de proiectare si executie", a declarat Lucian Bode.

Miercuri, in prezenta premierului Ludovic Orban si a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, s-a semnat la Galati contractul de proiectare si executie a variantei de ocolire a orasului.

Contractul are o valoare de peste 705 milioane de lei si a fost castigat de asocierea de firme SA & PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade.

"Varianta de ocolire Galati este un obiectiv esential in dezvoltarea acestei zone. Este parte componenta a drumului expres Focsani - Braila - Galati. Cu cei 33,6 kilometri, astazi vom semna contractul de proiectare si executie si, dupa finalizarea etapei de proiectare, de 12 luni, vom trece la executia acestui proiect, termenul stabilit prin contract fiind 42 luni", a subliniat Lucian Bode.

Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de executie a lucrarilor si 120 de luni perioada de garantie a lucrarilor.

Pe traseul variantei de ocolire sunt amenajate doua noduri rutiere la intersectia cu drumuri nationale:
* Nodul rutier Traian, la desprinderea variantei de ocolire din DN 25;
* Nodul rutier Vanatori, la intersectia variantei de ocolire cu DN 26.

Pe traseul Variantei de Ocolire Galati s-au proiectat 34 lucrari de poduri, pasaje si viaducte.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor