Dosarul Ciorogarla: Trei persoane judecate pentru furtul armelor raman in arest

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 17:08
1578 citiri
Dosarul Ciorogarla: Trei persoane judecate pentru furtul armelor raman in arest

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, joi, sa admita contestatia DIICOT impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti din 26 noiembrie, prin care trei persoane trimise in judecata pentru furtul armelor de la Ciorogarla au fost eliberate, astfel ca acestea raman in continuare in arest.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a admis, joi, recursul DIICOT si a decis definitiv ca Liviu Iordan, Gigel Gheorghe si Stefan Zugravu, pentru care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 26 noiembrie, cercetarea in stare de libertate, raman in continuare in arest.

Procurorii DIICOT au dispus, in 9 iunie, trimiterea in judecata a 17 membri ai clanului Preda, pentru furtul celor 62 de arme de la Ciorogarla, dar si pentru traficarea a 124 de kg de heroina.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca Eugen Preda, Marius Costea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Sandu George Chirita si Nicolae Alexandru Iordan sunt autorii furtului celor 62 arme de foc (o mitraliera de companie, pistoale mitraliera, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpati) si ale materialelor militare de la Unitatea Militara din Ciorogarla, sustrase in luna ianuarie 2009.

De asemenea, s-a retinut ca membrii acestui grup au fost implicati in cursul anului 2009 in traficarea a circa 124 de kg heroina, valoarea drogurilor fiind de aproximativ 2.500.000 euro.

Astfel, DIICOT a dispus trimiterea in judecata a fratilor Eugen si Adrian Preda, a lui Laurentiu George Dinu, Marius Costea, Marian Mincu, Doru Tabarca, Marian Scarlat, George Sandu Chirita, fratii Nicolae Alexandru si Liviu Iordan, Gigel Gheorghe, Alin Viorel Cica, Mihai Stefan Zugravu, Adrian Ioan Marius Mustatea, Dan Vasile Sandu, Daniel Stinghe si Ioan Vranceanu, pentru constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, trafic ilicit international de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, precum si pentru alte fapte.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ciorogarla arme furt, #furt arme depozit, #furt arme Ciorogarla , #stiri sociale