O familie de vrăjitori cu ”har divin”, arestată la Ploiești. Vicleșugul prin care au reușit să câștige peste noapte zeci de mii de euro

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 22:20
5897 citiri
O familie de vrăjitori cu ”har divin”, arestată la Ploiești. Vicleșugul prin care au reușit să câștige peste noapte zeci de mii de euro
Vrăjitoare cu har divin din Ploiești, arestate după o anchetă a poliției FOTO Pixabay

Familia Lăișor, cunoscută în Ploiești, pentru ”harul divin” cu ajutorul căruia aveau leac și rezolvare pentru absolut orice problemă sau boală incurabilă, a reușit să înșele cu sume uriașe de bani nu mai puțin de 17 români, bărbați și femei deopotrivă.

O singură femeie, din Constanța, a fost atât de naivă încât a lăsat pe mâna tămăduitorilor o avere, 18.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată. Nu e singura și nici măcar nu este suma cea mai mare stoarsă de astfel de escroci de la oameni aflați în pragul disperării

Mantu/Zătreanu, un alt neam renumit în Prahova pentru practici similare, a reușit să obțină de la o româncă, dar stabilită peste ocean, 400.000 de dolari. Cu un talent ieșit din comun, cu tehnici de manipulare rupte din manuale, cu amenințări, cu viclenie ”vrăjitorii tămăduitori” din Prahova au reușit într-un timp extrem de scurt să câștige teancuri de bani profitând de disperarea oamenilor bogați, dar naivi.

Poliția intervine atunci când apar reclamațiile victimelor păcălite și rămase fără bani. Se fac percheziții, se fac arestări, dar în timp, pe parcursul anchetei, intervine împăcarea părților, și totul se rezolvă în acest mod. Vrăjitorii scapă de închisoare, revin acasă și-și reiau afacerea. Creduli sunt peste tot, iar internetul îi ajută enorm.

Constantin și Viorica Lăișor sunt ultimii doi ”vrăjitori” din Ploiești, experți în magie albă, arestați de Judecătoria Ploiești. Au înșelat 17 persoane, iar câteva dintre ele au dat bani grei, de ordinul miilor de euro, pentru a scăpa de necaz prin harul divin al celor doi.

Aveau două metode la care apelau pentru a scoate banii din buzunarul celor care îi contactau: discuții lungi telefonice sau deplasare la domiciliul clientului. Odată intrați în curte, omul nu mai avea nicio scăpare. Vorbele meșteșugite ale vrăjitorilor îi făceau să plătească.

Culmea, nu toți banii o dată, ci în serii repetate. În total, familia Lăișor a strâns peste 200.000 de lei din vrăjitorii cu har divin, promițându-le oamenilor că au rezolvare pentru ”toate problemele sociale”, așa cum au explicat polițiștii din Ploiești care au instrumentat cauza.

Într-un final, tămăduitorii au fost reclamați la Poliția Prahova de către păgubiții care au realizat că au fost înșelați.

Afacerea merge ca pe roate în domeniul acesta, se pare. Nu au trecut nici doi ani de când alte persoane au fost păcălite în cel mai copilăresc mod de alte vrăjitoare celebre în Ploiești, din neamul Zătreanu/Mantu. În acest ultim caz au fost oameni care și-au vândut case și terenuri pentru a le plăti escrocilor banii ceruți pentru ca ”lucrarea să se lege” și chiar au divorțat de soți, după ce li s-a indus ideea că aceștia au relații extraconjugale.

În cazul în care aveau de-a face cu încăpățânați care amânau sau refuzau plata, vrăjitorii aveau rezolvarea imediată. Blestemau și amenințau cu atâta violență, încât oamenii cedau și plăteau de frică.

„În vederea demoralizării şi creării unui sentiment de ură faţă de fostul soţ, inculpatul i-a confirmat acesteia că fostul soţ a înşelat-o în repetate rânduri. Prin această prezentare denaturată a adevărului, persoana vătămată a fost determinată să-şi dorească moartea fostului soţ prin presupuse farmece şi să le trimită în continuare bani acestora, dar şi să depărteze total de fostul său soţ şi să ia decizia finală în vederea vânzării proprietăţilor“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Regia vrăjitorilor era pe cât de puerilă pe atât de bizară. Explicau că banii trimiși intră într-un circuit sacru în India unde un fum magic îi va purifica, iar astfel toate problemele se vor rezolva. În cazul în care oamenii refuzau să trimită bani, erau amenințați cu boli cumplite și chiar cu moartea.

În iunie 2021, clanul Mantu/ Zătranu, din care făceau parte Lucian Mantu, Laura Elena Burtea, Anghel Zătreanu și Suraj Zătreanu, a primit pedeapsa definitivă în dosar, închisoare cu suspendare după ce anterior sentinței a avut loc o mediere între tămăduitori și victime. Pentru suma cea mai mare datorată unuia dintre clienți, 412.753 USD, instanța a impus sechestru asigurător asupra proprietăților deținute de inculpați.

Citește și:
Tinere înșelate de un șofer de taxi care le-a promis că le facilitează angajarea pe posturi bine plătite. Prejudiciul este de 15.000 de lei VIDEO
Tinere înșelate de un șofer de taxi care le-a promis că le facilitează angajarea pe posturi bine plătite. Prejudiciul este de 15.000 de lei VIDEO
Un bărbat ce oferea serviciide ride-sharing a fost ridicat miercuri, 22 martie, de polițiștii de la Investigații Criminale din București într-un dosar penal privind săvârșirea...
Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"
Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"
Micile alegeri pe care oamenii le fac de-a lungul vieții influențează drastic modul în care le va arăta viitorul. Viața ne dă lecții pe calea grea și sunt diferite în funcție de etapa...
#tamaduitori falsi, #vrajitorie, #vrajitoare, #bani, #Escrocherie, #inselaciune, #judecatorie, #Ploiesti , #stiri sociale