Florin Citu: Vom reforma companiile statului, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD

Sambata, 22 Mai 2021, ora 14:21
6052 citiri
Florin Citu: Vom reforma companiile statului, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD

Companiile statului au intrat in vizorul premierului Florin Citu care a anuntata ca acestea urmeaza sa fie reformate pentru a se reduce risipa, eliminarea furtului din banul public. Acesta a auntat, sambata in timpul unei conferinte de presa, ca Romania va avea o lege a salarizarii care va lega performanta de venit.

Florin Citu a fost intrebat sambata, intr-o conferinta de presa, ce pregateste Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit si proprietati, conform unui act aparut in presa.

"Acolo scria excesiv, era vorba de motivatii excesive. Pentru a sti exact la ce ne referim trebuie sa facem o analiza sa identificam care sunt excesivee, acesti stimuli care sunt peste medie si apoi vom lua o decizie, acolo punem directia in care vrea sa mearga aceasta economie", a precizat premierul.

El a explicat ca si-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei si eliminarea furtului din banul public. "Nu e nimic nou. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizarii care va lega performanta de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabila si peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anuntat si le-am pus in strategia fiscala bugetara in Planul de Convergenta si sunt si in PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public si mi le voi asuma de fiecare data. Daca intelegem sau daca vrem sa depasim aceasta perioada de 30 de ani in care Romania a ramas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeana trebuie sa facem aceste reforme. Nu le facem ca ne spune o institutie internationala sau alta, le facem pentru ca asa este bine pentru Romania", a transmis Florin Citu.

Premierul Florin Citu a declarat ca Romania si-a asumat in acest moment, pentru economia tarii, "un sistem pentru salariul minim transparent si predictibil care sa fie folosit in perioada urmatoare".

"E vorba de salariul minim. E o directiva pe salariul minim. Sunt discutii in acest moment despre salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Romania in acest moment si-a asumat, pentru economia Romaniei, un sistem pentru salariul minim transparent si predictibil care sa fie folosit in perioada urmatoare", a afirmat Florin Citu, intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa ce a vizitat sambata Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucuresti, despre pozitia Guvernului privind salariul minim discutat la nivelul UE.

In context, recent deputatul PSD Marius Budai a acuzat ca Executivul ca trimite circulare europarlamentarilor romani, prin care le este recomandat sa voteze impotriva intentiei Comisiei Europene de instituire a unui salariu minim la nivelul UE.

Citeste si:
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Premierul Cîțu, despre City Insurance: ”Trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, e o chestie naturală”
Premierul Cîțu, despre City Insurance: ”Trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, e o chestie naturală”
Prim-ministrul Florin Cîţu consideră, întrebat fiind despre intrarea în faliment a celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de...
Sursa: NEWS.RO