Veniturile consistente ale Gabrielei Szabo. Ce functii detine marea campioana la atletism

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 20:30
15975 citiri
Veniturile consistente ale Gabrielei Szabo. Ce functii detine marea campioana la atletism
Gabriela Szabo FOTO Facebook

Marea campioana la atletism, Gabriela Szabo, in varsta de 45 de ani, conduce CSM Bucuresti si administreaza Compania Municipala Sport Pentru Toti, obtinand venituri consistente anual, pe langa renta viagera oferita de autoritati.

Averea Gabrielei Szabo

Anul trecut, Gabriela Szabo a incasat 125.999 de lei pentru functia de director general al CSM Bucuresti, fotoliu pe care il ocupa din vara anului 2017. Ea a mai obtinut 37.416 lei, pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Municipale Sport Pentru Toti, infiintata de fostul primar, Gabriela Firea si 6.120 de lei, pentru activitatea de CSR realizata pentru compania Adecco.

Szabo a mai incasat drepturi de autor in valoare de 1.880 de euro de la Sports Hub International si putin peste 5.000 de lei de la Asociatia Camera de Comert Elvetia-Romania. Fosta sportiva are o renta viagera de 199.620 de lei, oferita de Ministerul Tineretului si Sportului, potrivit declaratiei de avere completata anul acesta.

Impreuna cu sotul sau, Szabo detine trei terenuri agricole in Bucuresti, Voluntari si Corbeanca, patru apartamente si patru autoturisme marca Maserati, Mercedes, Toyota si Kia. Fosta sportiva are tablouri in valoare de 10.000 de euro, ceasuri de 20.000 de euro si bijuterii care se ridica la 25.000 de euro.

In conturile bancare, Szabo are circa 185.000 de lei, 57.000 de dolari, 20.875 de euro si 214 franci elvetieni. In ultimul an, ea a imprumutat clubul pe care il detine, Atlantis Club&Spa, cu aproape 400.000 de euro.

Cariera si studiile Gabrielei Szabo

Fosta sportiva de performanta si detinatoare de recorduri mondiale a fost ministru al Tineretului si Sportului, in perioada martie 2014 - noiembrie 2015. Inainte, a fost consilier in cabinetul ministrului Nicolae Banicioiu. Din 2005 pana in 2012 a fost vicepresedinte al Federatiei Romane de Atletism.

Multipla campioana la atletism Gabriela Szabo s-a nascut la 14 noiembrie 1975, la Bistrita. A inceput atletismul in orasul natal, fiind descoperita la un cros scolar de antrenorul Zsolt Gyongyossy, cel care avea sa o pregateasca in intreaga cariera si care i-a devenit sot, in 1999.

In 1991, a devenit campioana europeana la Salonic (Grecia), in acelasi an iesind pe primul loc si la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Bruxelles. In 1997 a devenit prima romanca medaliata cu aur la o editie a Mondialelor de atletism, la Paris (Franta).

Szabo a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si are un masterat si un doctorat in domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#Gabriela Szabo, #CSM Bucuresti, #companii municipale, #venituri , #stiri sociale