Gara de Nord ar putea fi modernizata. Consiliul local Sector 1 anunta un proiect, in colaborare cu Ministerul Transporturilor si CFR

Marti, 22 Iunie 2021, ora 16:51

   

Gara de Nord ar putea fi modernizata. Consiliul local Sector 1 anunta un proiect, in colaborare cu Ministerul Transporturilor si CFR
Consiliul Local Sector 1 a transmis marti, 22 iunie, ca urmeaza sa dezbata in sedinta de joi un proiect de hotarare in privinta cooperarii autoritatii locale cu Ministerul Transporturilor, CFR si Municipalitate prin care se va amenaja zona pietonala din fata Garii de Nord.

"Se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru cooperarea Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Municipiul Bucuresti in vederea finantarii si realizarii in comun a unor proiecte de investitii ce vizeaza promovarea mobilitatii urbane si cresterea gradului de conectivitate pe raza administrativa a Sectorului 1", prevede proiectul de hotarare.

Conform modelului de protocol de colaborare din proiect, partile vor coopera pentru: reabilitare Pasaj superior km 6+645 Bucuresti-Rosiori, strapungere strada Nordului cu strada Elena Vacarescu, strapungere strada Parcului cu strada Baiculesti, prelungire strada Drumul Nisipoasa - Pod Pipera, strapungere Drumul Sabareni - Centura Bucuresti, Nod Chitila - Inchidere inel median, dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistica de-a lungul liniilor de cale ferata care traverseaza Sectorul 1, amenajarea zonei pietonale din fata Complexului Feroviar Gara de Nord.

Partile convin ca in zece zile de la semnarea protocolului sa constituie un grup de lucru alcatuit din reprezentanti desemnati de semnatari.

Printre obligatiile Ministerului Transporturilor si CFR se numara identificarea cadrului legal aplicabil implementarii obiectivelor de investitii si instiintarea membrilor grupului de lucru cu privire la avizele/acordurile ce trebuie obtinute in acest sens. Municipalitatea are printre atributii asigurarea de consultanta specializata in domeniul sau de activitate. Autoritatii locale din Sectorul 1 ii revin obligatii printre care si identificarea si/sau asigurarea surselor de finantare pentru obiectivele de investitii.Protocolul propus are o durata de 3 ani, ce poate fi prelungita.

Un alt proiect de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de joi solicita acordul Consiliului General al Capitalei pentru cooperarea dintre autoritatea locala si Administratia Strazilor Bucuresti, in vederea finantarii si realizarii in comun a lucrarilor de interes public local referitoare la modernizarea, reconfigurarea, intretinerea si amenajarea/reamenajarea spatiilor publice situate pe reteaua stradala din Sectorul 1.

Potrivit referatului de aprobare, prin realizarea acestor lucrari se asigura confortul cetatenilor din Sector si se evita: aparitia unor avarii la retelele edilitare, posibile colmatari sau distrugere a caminelor de vizitare aferente retelei de canalizare, accidente ce se pot produce din cauza starii proaste a carosabilului si a trotuarelor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
De ce n-o mută lângă aeroport și să păstreze clădirea ca muzeu, eli
minand fierotaniile care secționează in mod inadmisibil Capitala la suprafață? De ce nu le mută la subsol (-teran), ca-n Capitalele civilizate? Numai așa că-și bat joc de noi cațiva de la UE cu cel mai perimat și costisitor sistem de transport?
razvanus
rank 5
prin Gara de Nord trec multe trenuri...
Prin Gara de Nord trec destule trenuri ale CFR Calatori si trenuri private care sunt moderne si au preturi variate.
Sunt si trenuri moderne.
Trenurile merg spre toate judetele.
Gara arata urat, tarile vecine si-au modernizat garile principale.
alphpha
rank 5
Modernizați
intai calea ferată și trenurile, apoi clădirile.
Nonpolitikon
rank 5
À-propos de zona pietonală: se continuă cu turnarea cancerigenului
bitum, care in statele civilizate a fost scos pană și de la trecerile de pietoni, fiind inlocuit cu tot ce-ți trece prin minte, dar, mai ales, cu piatră cubică?!
Tot-la-vale
rank 5
Consilu anunta 😤😤😤
Alta "stire" tip z.com. Adica ero taiat in patru, o intentie mediatizata de z.vom ca sa manipuleze si sa faca o propaganda BEEP peneleprlor de la S1. Un site de slugi care plagiaza si manipuleaza la ordin, fara pic de coloana vertebrala.
MyTwoCents
rank 5
welcome to Mumbai Central!
aici chiar se'ntorc trenurile...
ABC-Q
rank 5
razvane,
ma omule, faci comentarii despre CFR, si mergi pe langa carare. In Gara de Nord sosesc si pleaca trenuri ( este o statie terminala ). Cum sa treaca prin Gara de Nord trenurile,si unde se duc in piata Matache, sau pe calea Victoriei.
p.s. My T.C. trenurile se intorceau numai la Ploiesti.
Cand mergeau spre Ardeal, veneau pana in Gara de Sud, se dadea locomotiva " imprejur ", dupa care trenul mergea in Ardeal. De aici si proverbul " o intorci ca la Ploiesti ". Acum trenurile avand destinatii statii din Ardeal, nu mai "intorc "la PL.Sud, o tin drept prin PL.Vest. A rezolvat problema nea nicu, cel cu patru clase.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor