Cum va fi piața muncii în a două jumătate a anului 2021. Domeniile în care se vor face cele mai multe angajări

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 22:45

   

Cum va fi piața muncii în a două jumătate a anului 2021. Domeniile în care se vor face cele mai multe angajări
Anul 2021 rămâne un an de cotitură pentru piața muncii din România. La fel ca în prima jumătate a anului, și în toamna acestui an, angajatorii vor preferă să caute oameni cu experiență, dat fiind excedentul de forță de muncă de la noi din țară și numărul mic de locuri de muncă față de anii precedenți.

În a două jumătate a anului cele mai multe angajări se vor face în domenii care au fost cap de afiș și în anii precedenți: IT, Software și Vânzări.

Ce abilități conteazăExperiența relevantă pe o poziție anterioară va fi esențială și ceea ce va spori șansele unui candidat de a obține un nou loc de muncă va fi capacitatea acestuia de a se adapta la diversele situații. Flexibilitatea este, de asemenea, un aspect esențial în ochii specialiștilor în recrutare.

"Având în vedere că anul 2020 a fost un an pandemic în condițiile în care multe companii și-au disponibilizat o parte din angajați, care erau mai bine pregătiți, asta înseamnă că piață forței de muncă beneficiază în acest moment de un număr însemnat de persoane care sunt specializate pe anumite arii de activitate sau în anumite domenii industriale. Și atunci angajatorii au tot interesul să meargă să recruteze astfel de persoane pentru că nu mai investesc de acum înainte în pregătirea lor", a declarat pentru Ziare.com Gabriel Chicioreanu, specialist în piață muncii și fondatorul 4Career.Cum vor evolua salariileÎn ceea ce privește salariile, jumătate dintre angajatori consideră că acestea vor rămâne constante în a două jumătate a anului 2021, dar există reticențe cu privire la creșterile salariale. Concret, 47% din companii estimează măriri, în scădere cu 23% față de 2020. Creșterile nu vor depăși însă 10%, arată un raport făcut de Hipo.ro.

Din perspectiva nivelului salarial, cei mai mulți bani se obțin în activitățile de servicii în tehnologia informației, unde leafa ajunge la 7.750 de lei, în medie. Pe locul doi în top sunt salariile din asigurări, cu o medie de 5.300 de lei, iar pe trei salariile din transporturile aeriene, unde media e de 5.200 de lei.

Și în a două parte a anului, munca se va desfășura parțial remote și parțial de la birou.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3825 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
razvanus
rank 5
Sunt joburi cu salarii bune în România:
Sunt puține locuri de muncă libere și mulți candidați, riscul de șomaj pe o perioadă lungă este ridicat!
Cele mai mari salarii se dau la unele firme multinaționale care vand multe produse și servicii in Romania, mai ales la manageri, se dau la ministere, administrație, primării, prefecturi, la unii bugetari.
Multe locuri de muncă disponibile sunt in: Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Sibiu, Brașov, Targu Mureș, Ploiești, Iași, Constanța, Ilfov.
niculaeda
rank 5
razvanus
- altceva nu mai shtii ! mai postezi de multe ori platitudinea asta ! ? 😫
DUTTY
rank 5
Chiar TU ti-ai gasit sa vorbesti tovarase Niciolae?!?!?
La voi la fostii activisti de partid nu s-a auzit de bun simt?????
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
Bre... PUSSY... tocmai PTU vorbești...
TU... care i-ai pregătit (in toate felurile) pe activiștii ăia...!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor