Vine zapada. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol in zonele montane din 14 judete

Sambata, 26 Decembrie 2020, ora 10:54
15220 citiri
Vine zapada. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol in zonele montane din 14 judete
Sursa: Pixabay

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata dimineata, o noua informare de ninsori si intensificari ale vantului, valabile pana luni, 28 decembrie. De asemenea, in zonele montane din 14 judete se vor semnala intensificari ale vantului, ninsori moderate cantitativ si viscol.

In intervalul 26 decembrie, ora 10:00 - 28 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomina ninsorile, in special la altitudini de peste 1500 m si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent in Carpatii Meridionali si de Curbura.

Pe parcursul zilei de duminica (27 decembrie) si in noaptea de duminica spre luni (27/28 decembrie) vantul va avea intensificari, in special pe creste, unde rafalele vor depasi 80...90 km/h si va fi viscol.

In jumatatea de sud a tarii temporar vor fi precipitatii in general moderate cantitativ, local se vor depasi 15...25 l/mp si izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub forma de ploaie, exceptand seara de sambata (26 decembrie) si noaptea de sambata spre duminica (26/27 decembrie), cand in sudul Banatului, al Transilvaniei si al Moldovei si pe alocuri in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, vor fi mai ales ninsori si lapovita.

Incepand din cursul zilei de duminica (27 decembrie), vantul se va intensifica treptat si in restul teritoriului, iar local mai ales in Oltenia, Muntenia si Transilvania va atinge la rafala viteze in general de 50...55 km/h.

In zona montana pe spatii restranse este posibil sa se formeze polei sau ghetus.

Cod galben de viscol si ninsori, de Craciun

ANM a emis si un cod galben de intensificari ale vantului, ninsori moderate cantitativ si viscol, valabil in intervalul 27 decembrie, ora 06:00 - 28 decembrie, ora 10:00. Zone afectate sunt Carpatii Meridionali si de Curbura - in special la peste 1700 m; Muntii Banatului, zona joasa a jud. Caras-Severin.

Astfel, in intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. Vantul va sufla tare, cu rafale in general de 80...90 km/h, iar pe creste peste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Intensificari ale vantului se vor semnala temporar si in Muntii Banatului si in zona joasa a judetului Caras-Severin, unde vor fi viteze la rafala ce vor depasi 70...90 km/h, iar precipitatiile vor fi mixte.

In zilele de luni (28 decembrie) si marti (29 decembrie) vantul va continua sa fie tare la munte, mai ales in zona inalta a Carpatilor Meridionali, unde va spulbera zapada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ANM cod galben, #ninsori Romania, #cod galben, #stiri social , #stiri sociale