Polidinul se relansează pe piață. Celebrul medicament ar putea apărea curând în farmacii

Sambata, 21 August 2021, ora 19:27
15027 citiri
Polidinul se relansează pe piață. Celebrul medicament ar putea apărea curând în farmacii
Pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase

Institutul Cantacuzino a anunțat sâmbătă, 21 august, reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Potrivit reprezentanților institutului, Polidinul în noua sa formulă a depășit etapa de laborator.

Pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleţ şi a unor spray-uri nazale.

„Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.”, se arată în comunicarea Institutului Cantacuzino.

Polidinul a ieșit pentru prima dată din laboratoarele de cercetare ale Institutului Cantacuzino în anul 1966. Era un preparat imunomodulator, adjuvant în infecțiile căilor respiratorii, în boli infecțioase virale (în gripă, în special), în infecții urinare și genitale sau chiar postoperator în arsuri extinse. Se administra injectabil, de obicei, înainte de începerea iernii. Polidinul era prescris în cure de 7 zile, câte o doză injectabilă pe zi.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#polidin, #injectii polidin, #Institut Cantacuzino , #stiri sociale