IPS Teodosie, o noua declaratie controversata: "La noi lumina vine, la catolici nu. Cum a reactionat preotul catolic Francisc Dobos

Duminica, 13 Iunie 2021, ora 08:39

   

IPS Teodosie, o noua declaratie controversata: "La noi lumina vine, la catolici nu. Cum a reactionat preotul catolic Francisc Dobos
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat ca doar la ortodocsi "vine lumina", iar aghiazma se pastreaza proaspata, pe cand la romano-catolici nu. Preotul catolic Francisc Dobos nu a intarziat sa raspunda afirmatiilor sale controversate.

"Nu ai cum sa nu-l iubesti", a spus Francisc Dobos.

Arhiepiscopul Tomisului a fost intrebat la "Interviurile lui Cristoiu" de ce catolicii tind spre modernizare, moment in care preotul a raspuns ca isi doresc sa se deosebeasca de ortodocsi.

"Sunt cu aggiornamento. Biserica romano-catolica a renuntat la traditia primara, dar am fost una. Ei au fost ortodocsi. Au iesit dintre noi ca sa se deosebeasca de noi. Sigur, au luat alte practici, alte invataturi, dar iata, noi avem un semn de la Dumnezeu, la noi lumina vine, la ei nu vine. La noi aghiazma este proaspata si peste 10-20 de ani, la ei nu este", a raspuns IPS Teodosie.

"Este de o candoare si de o simpatie debordanta atunci cand se refera la catolici: piscotari fara lumina, cu aghiazma invechita si cu Duhul Sfant cam ratacit.
Nu ai cum sa nu-l iubesti. Pacat ca Patriarhia Romana a fost cam aspra cu Sfintia Sa", i-a raspuns preotul catolic Francisc Dobos.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cititor ziare com
rank 5
O declaratie nu numai neinspirata dar si nepotrivita
La nivelul sau ar trebui sa stie ca vorbim doar de CRESTINI impartirea intre catolici si ortodocsi a venit tarziu la peste 1000 de ani prin Conciliul de la Niceea intre creștinătatea latină și cea greacă-si nu vizau probleme majore-ci minore -de ritual-de conducere si cauze istorice de impartirea Marelui imperiu roman in cel de rasarit si cel de apus etc-si oricum nu ce spune Teodosie cu lumina si aghiazma.Nu ar fi rau sa mai citeasca sau daca a uitat sa reciteasca istoria crestinismului .Impartirea este artficiala intre catolici si ortodocsi si asa cum spunea un papa crestinismul respira cu cei doi plamani ai sai catolic si ortodocs.De fapt s-au mai facut incercari de stergere a diferentelor si unificare si s-a cazut de acord cu toate in afara de conducerea intregii biserici deoarece catolicii vor intaietatea papei-biserica catolica si ortodocsa sa fie condus de papa.Deci nicio legatura cu ce spune Teodosie.
MacGigi
rank 5
ICS Spagoveanu, turnatorul de la Constanta, va fi cu siguranta
ales presedintele noului Partid Ortodox Roman.
Poate ca intra si in parlament. Asta este tot ce ar putea sa li se mai intample romanilor.

Eu am am o singura observatie , mai degraba geografica decat religioasa: cu cat va indepartati de ortodocsi, cu atat mai multa civilizatie. Va spun asta cu tristete, fiind eu insumi ortodox.
darnic00
rank 5
Pai are dreptate tovarasul Popa.
La ei, in special la Ortodocsi din Sud si ESt, LUMINA vine de la Kremlin, se stie. Au colaborat foarte bine cu Partidul Comunist, au colaborat foarte bine si cu Securitatea, au colaborat foarte bine si cu Biserica Ortodoxa Rusa, evident, Lumina Moscovita vine numai la ei nu si la Catolici, care nu au nici un fel de atragere fata de Maskwa. Si asta o spune un Ortodox Roman, nu un Catolic ungur.
gheu
rank 5
Din pacate
Popa Daniel si-a schimbat pererea .
niculaeda
rank 5
@Cititor ziare com Rank user: x5 13.06.2021, 09:24
"cei doi plamani ai sai catolic si ortodocs"

- ortodox !
internet
rank 5
@niculaieda-Ha Ha Ha ce descoperire de senzatie
Nu te intereseaza din tot ce se scrie decat o chichita fara nicio importanta.Ai gasit sa te legi de o litera nu de esenta articolului.Asta da carcotash.Vezi ca tastatura mea nu poate reda pe s-si am scris dupa tine gresit sh.
razvanus
rank 5
De ce nu vor să meargă mulți catolicii la slujbe?
De ce sunt așa de goale bisericile impunătoare la catolici cand sunt slujbe? Fără a merge duminica sau in alte zile la liturgii. Turismul este prea puțin la biserici.
Isus Hristos a spus că trebuie obligatoriu să mergem la biserici des, dacă sunt in localitate.
In țările foarte dezvoltate oamenii vor să obțină tot ce se poate, să aibă mulți bani, viață indestulătoare, și domină oamenii ATEI.
In țările mai puțin dezvoltate locuitorii vor să aibă parte de Viață veșnică, să nu moară după decesul din această viață, sunt credincioși și cu teamă de Dumnezeu (Hristos, Allah, Budha, etc).
Mulți romani nebuni, răi la suflet și proști.
Există cateva tipuri de bogăție: intelectuală, morală, spirituală, financiară - puțini oameni au măcar 2.
Preoții și pastorii trebuie testați psihologic pentru că sunt indrumători.
Nimeni nu va trăi aici, pe Terra, mai mult de 120 de ani, deși ateii visează la 200-500 de ani de viață.
internet
rank 5
@niculaieda-Ortodox si ortodocsi in dex
In Dex ortodox pluralul este ortodocsi-ORTODÓX, -Ă, ortodocși, -xe,.
Cititor ziare com
rank 5
Corecta observatia
Insa eu am pastrat exact cuvintele din articol ca sa nu se creada ca este vorba de altceva.Deci corectura daca trebuie facuta-trebuie adresata redactiei sau lui Teodosie.De altfel de multe ori acest x provenit din alfabetul grecesc Litera "X" se citeste "ics"si nu este nicio greseala.
niculaeda
rank 5
@internet Rank user: x5 13.06.2021, 10:07
- in citatul postat de mine este vorba de singular , un plaman e catolic si celalalt e ortodox !
DUTTY
rank 5
Tovarasul Niciolae este un ateu convins
Asa cum sunt toti fostii activisti de partid!!!!
Kogaion78
rank 2
......vad ca nimeni nu-i in stare sa vb. la sobiect dreac!....
......teuoduosie a vb. chiar gentil aici, pt.ca biserica (adica aia de-i zicem ortodoxa (adevarata) din cauza alorlalti) este in asteptare fata de ruptzii lui papalicea!.....si n-a zis niik de toti protestantii!.....deci a fost gentil....
.....papalicea e cel mai mare heretic!......punct.
.....ce sa mai zik de protestantii hereticii muncii imperialiste!....pf.......
.....scrie si in biblie ca pt. cei rupti nu e decat anatema!....luati verificati!.....ortodocsii (apropo cred ca si la singular merge ambele x/cs da' ma rog...) adika crestinii stau si asteapta pe toti kktzii uoccidentali sa revina dreac la adevar!.....cat despre cei care decreteaza ei cu de la sine putere (mari crestini "delasati" lui dumnizoo!....hahaha) ca nu-s diferente intre cristendom adika hereticii-uoccidentali si crestini (adika ortodocsi!....ce-a mai ramas din ei) sa se duca la "most christians" aia si sa stea acolea subt ei!.....de ce dreac va mai numiti ortodocsi daca nu stiti despre ce-i vb ????......
.....luati macar cu goagal diferente pe 3 coloane poate fgasiti intre cei trei maaaahri "crestini"!......
.....una ar fi ca aia nu rostesc crezul "crestin" adika ortodox duamne!......pai.....asta-i crestinismul!....in crezu ala!....altfel....esti pierdut dreacului!......de ce credeti voi ca la liturghie te pune sa spui crezul ????......e minima logica a crestinismului!....altfel nu mai e crestinism!....devine ori papalicie ori munca imperialista ca arma impotriva celorlalti!......nu vedeti ce "friumos" se porta hereticii catolici/protestanti cu lumea ????......cum "ii mai ridica" iei pa cei cazuti ???....de ex. cand forcolumb a dat de arawacci!....ce le-a facut ???...crestinism ????.......
......diferente mici is intre "ortodocsii" estici si orientali!.....si inca si aia orientali sunt un pik eretizutzi!....adika deviati de la adevar!....ca asta inseamna herezie!......si de obicei ghici prin ce se diferentiaza ???...prin scoaterea unui element si exacerbarea lui din intreg!....de ex. papalicea sau herezia muncii priotestante!......debia asteapta sa dea in cap cuiva!.......ce-au facut cu ortodoxia in balcani ???...au impartit-o cu otomanii!....vai vai vai!........iobagii fugeau de la hapleasburg si se duceau in balcani!....va dati seama ???.....incredibil!.......haplea erea mai rau decat sultanulnemilos, daca e cu putinta!.......
.....la final....mai bine zicea vreun aparator de papistashi de ce a zis ipesimea cu iepoletzi chestia asta acu ????......aduceti-va dreac aportu!....nu aberatzi!......
.......papalicea marele "crestin" ne-a ars bisericile!....si n-a platit niciodata!....ba a venit ala cu uochi albastri si ne-a luat pe greco-catolici repide repide!........
......deci "popa" a fost gentil!.....si v-a scris unu care nu suporta nici pe intrus-christos!....bhuaaaa....
tgg
rank 5
din pacate tot mai mult BOR...
se lasa si devine asociata cu innapoierea intelectuala (vezi crescutul solzilor la oamenii care se vaccineaza)si cu radicalismul extremist (vezi declaratia de acum si atatea altele ale filorusului de la malul marii)
oamenii cat de cat educati se simt tot mai putin reprezentati/asociati cu BOR...
joe-limonada
rank 5
@dutty.....
ca este ateu nu-i problema dar este un ateu full of sh'it.
ce nu spune mocofanu' este ca ieri i-am dat suturi in kur pentru greseala de exprimare (nu ca ar fi fost mare problema) dar exact ce vaneaza acest neicanimeni pe site la alti.
el nu are un comentariu la subiec. el este militianul de serviciu vanand greselile altora.
razvanus
rank 5
Cine câștigă din această luptă mortală?
Europa și Romania vor deveni ISLAMICE peste cațiva ani dacă nu păstrează credința creștină.
Urmașii noștri vor deveni forțat musulmani dacă noi din prezent nu rămanem credincioși.
Ateismul nu va fi majoritar in Europa cum visează unii!
Nu ne place să fim ortodocși, vom deveni obligatoriu o țară islamică. Doar fuga in America și Australia vor salva copii.
Asta va fi pedeapsă de la Dumnezeu pentru răutate in Europa.
Alooo
rank 5
Alooo...Darnic...Partidul comunist a fortat Biserica Ortodocsa
Ei comunistii detineau puterea totala...Si dupa cum a vazut toata lumea , Seful lor catolic Monseniorul Ioar Robu , a fost colaborator al Securitatii ...Si nu numai el , toata Biserica Catolica a colaborat cu Securitatea , nu numai BOR...Au fost fortati sa colaboreze ...Cat despre Teodosie , are dreptate cu lumina si aghiasma...Degeaba il ia Dobos peste picior...Catolicii nu au argument , si atunci , fac pe ironicii...
mengele
rank 5
zau?
- si notele informative ptr. care unii erau chiar platiti copios tot cu forta au fost scrise? Nu de alta dar erau pline de amanunte luate chiar si din spovedanii!
darnic00
rank 5
Alooo
In mare parte ai dreptate. Biserica Catolica a avut o puternica sustinee din Vest, si din acest motiv Comunistii nu au prea reusit sa faca ce voiau, si cum voiau ei cu Biseica Catolica, in timp ce Biserica Ortodoxa a fost sustinuta, daca a fost, de Biserica Ortodoxa Rusa, adica de Partidul Comunist, deci e limpede de ce Biserica Ortodoxa a fost mai atasata, ca sa zic asa de PCR si Securitate. Insa Ortodocsii, sustin ca de fapt ei ar fi singurii Continuatori ai Bisericii Crestine, cea fondata de domnul Nostru Iisus Christos, ceea ce este fals, este inexact, Ambele Biserici, si cea Ortodoxa, si cea Catolica sunt continuatorii, continuatoarele Bisericii Crestine, cea Adevarata. Marea Schisma, cea din 1054, a divizat practic Biserica Crestina, dar nici Ortodocsii, si nici Catolicii, nu pot pretinde ca NUMAI EI ar fi Continuatorii Adevaratei Credinte, ambele Biserici sunt in egala masura Continuatorii Crestinismului.
info
rank 5
Ortoxismul si catolicismul,...
...fiecare cu filozofia sa si cu practicile sale, nu au fost inflentate doctrinar de comunism, respectiv capitalism. Marea schisma a avut loc in anul 1000, cu foarte mult timp inainte de a se naste Marx si Engels.
Relatia a fost exact inversa. Biserica catolica, cea care a acceptat reformele, a generat societatea occidentala care a progresat mai repede, ajungand la civilizatia si dezvoltarea pe care o vedem astazi.
Pe cand estul Europei, ramas ortodox-excesiv-habotnic, a ramas inapoiat. Toate statele cu religie majoritar ortodoxa sunt in urma celor cu religie majoritar catolica. Sa facem comparatie, de exemplu, intre Romania si Polonia, ambele state vecine cu fosta Uniunea Sovietica si care au trecut prin comunism. Cred ca orice comentariu este de prisos.
Unii cercetatori spun ca si grecii, dupa o civilizatie extraordinara in antichitate, au stat pe loc si au ramas relativ inapoiati (in raport cu Italia sau Spania, de exemplu) pentru ca a avut (si are in continuare) biserica de rit ortodox.
Cel mai mult au evoluat stele spre vestul si nordul Europei care au adoptat de-a lungul istoriei reforme importante privind religia (reformati, protestanti, anglicani si alte culte reformatoare).
vioslove
rank 1
Pentru
popa popa catolic.
sare el in numele clerului catolic...un "vesel" si neavenit in comentariile lui.
Daca nu stia aceasta popa popit sfinta aghiasma mare nu se invecheste niciodata. Are Duh Sfint.

Sint diferente care trebuie acceptate. Dar toti il iubim pe Domnul Iisus, Maica Lui si Sfintii. Acest popa catolic sigur nu iubeste Divinitatea are si el o meserie si atit.

Doamne ocroteste i pe romani!
darnic00
rank 5
Da, este Adevarat,
insa Taina Apei Sfintite, a Aghiazmei, mai popular spus, o au Ambele Biserici, si a noastra, cea Ortodoxa, si cea Catolica. Si la Catolci se Sfinteste Apa. Singura diferenta majora ar fi la Aprinderea de Duhul Sfant, sau prin Duhul Sfant a Lumanarilor in Biserica Ortodoxa din Betleem in Sambata Mare, cea dinaintea Sarbatorii de Paste, Duminicii de Paste, care exista numai in Biserica Ortodoxa. La Catolici nu exista acest Ritual, insa mai departe si ei ocolesc de 3 ori Biserica, ca si noi, si ei au Slujba de Inviere, aproximativ ca si noi, Ortodocsii.
Cetateanul_turmentat
rank 1
Singura diferenta majora este una dogmatica
este Filioque. Restul sunt minore. Iar despre faptul ca toti s-au nascut ortodoxi (sau ortodocsi), sa ne amintim ca totusi Petru a fost primul papa. Deci pana in 1054 si biserica orientala recunostea primatul papal. Problema de fapt a fost mult mai lumeasca, nu de dogma. Orientul bogat si poleit in aur nu a mai vrut sa se supuna unei biserici occidentale sarace. Adevarul istoric e un pic diferit de cel propovaduit de preotii ordtodoxi. E vorba de banalul ban. Cat despre cele 2 bierici, Biserica Catolica are are cadavrele ei in dulap, pogromurile, inchiztia, distrugerea unor civilizatii, eliminarea cultelor care intrau in conflict cu papalitatea (catari, gnostici, etc), dar de bine de rau, a patronat renasterea si pare capabila sa se adapteze. Ba chiar sa ceara iertare prin ultimii papi care sunt extrem de umani. Biserica ortodoxa e inghetata in feudalism. Si nu cred ca de vina sunt enoriasii, ci ierarhii cei prea poleiti in aur si prea dedulciti la bogatii, care l-au uitat pe Dumnezeu si pun la fel ca inaintasii lor din 1054 inaintea lui banul. Ca sa nu spun cu limba prea lunga in vremurile de trista amintire.
Roxana.V
rank 5
Cetateanul_turmentat 13.06.2021, 13:10
E bine sa mai citesti istoria, dar numai atunci cand esti lucid. :)
In toate cele 7 sinoade de obste ale intregii Biserici, inainte de 1054, TOTI episcopii erau EGALI, nu exista niciun primat papal.
Biserica Ortodoxa nu e inghetata in feudalism; traditiile si randuielile sacre sunt mult mai vechi si se pastreaza NESCHIMBATE de aproape 2000 de ani.
mengele
rank 5
zau?
roxana - cu vesmintele si titlurile bisericesti gen inalt prea sfintit sau preafericit BOR este undeva intre evul mediu si epoca sclavagista! adica sunt ramasi in urma cu aprox. 1500 de ani ca titluri, organizare si conceptii!
Pierrot
rank 3
Teodosie ?
Un vajnic securist din sleahta de popi colaboratori ai securitatii,si hotz din fondurile europene.
Stan
rank 5
Hai dom´le ca Teodosie a vrut sa spună cu totul altceva!
Afirmația "La noi lumina vine, la catolici nu", vrea sa spună ca - pur si simplu - lumina PLEACA de la catolici si vine la ortodoxi!
Deci, e clar, lumina nu vine la catolici, ci pleacă de acolo, ei fiind generatorii luminii!
Grebla
rank 4
Nu numai popa asta zice
Asa zic toti popii .

" la popa la poarta
este-o mitza moarta !

Popii sint depasiti de evenimente . Ma mir ca mai exista asa meserie .
darnic00
rank 5
Stiu.
Tu, mare Ateu, conform "Poruncii" Proletari din toate tarile uniti-va, nu ai cum sa intelegi de ce exista si "meseria" de Preot. Dar ea exista, si e bine ca exista, pentru ca vezi tu, mai avem intre noi si din astia care se vaccineaza, mai merg si pe la Biserica, mai pun mana si pe Biblie, mai si fac ce li se spune, li se recomanda la Biserica, nu numai la Partid, deci avem si "retardati" din astia, care Cred, si bine fac. Ca fara astia Lumea ar fi mult mai rea, mult mai agresiva, criminala, chiar.
Roxana.V
rank 5
Surprinzator, dintre atat de multi credinciosi
de pe site...
...esti PRIMUL care sesizeaza diferenta dintre meserie si MISIUNE.
Aceeasi ca si diferenta dintre moarte si viata... prima este efemera, a doua este perpetua.
Cetateanul_turmentat
rank 1
Apropos Roxana V
ca tot esti experta in papi si ierarhi... sf. Andrei, sfantul de capatai al BOR, ala la care se linge pe jos in pestera, a fost discipolul lui Iisus, fratele lui Petru?
Kogaion78
rank 2
...da....ma rog.....papalicea si hereticii muncii sunt damnati si...
....autocondamnati!....au facut numa crime!....geopolitica imperiala!......stiam!.....apoi e scris in biblie faza cu ruptzii si anatema!.....
......problema e de ce a zis toadosie acum ce-a zis ???......in rest a fost chiar gentil tolerant ortodox popa in asteptare.......
.....a zis chestia cu agheasma.......ma rog....whatever........tzplr......
.....n-a zis niik de protestanti.....n-a zis niik de rusneaci........n-a dojenit pe "orientali" esticul standard" popa cu iepoletzi.......piiiirtz......
.....caci......daca rusneacii ie uortodocsi si stalin e tatal lor teuolog.....nush ce sa mai zic!.....ii place lui ips iepolete "bisreica" rusa......huoooooo!......
....la final.....imperialismul este tot la fel de anticrestin ca barbaria pre-crestina!......toata tataria de fapt nu face cat papalicia si protestantimea degraba supunatoare de umanitate!......jos!......."waaaay downtown"!......got it ????......"waaaay downtown" cu imperialisma milenara.......
Kogaion78
rank 2
.....uoccidentaloshii continuati sa v-aparati mamaliga iobagista....
.....subt pretezt de teuoduosie!.....ce sa spun!.....
....la fiecare macgicutz si teddyshor exista cate-un anghelov vintigi.....care v-asteapta la cotitura......
.....herezia e herezie!.....adika deviatiune de la dumniezoo!.....rezultatul ???....anatema!......punct!
Flying_Dutchman
rank 1
Nu ai cum sa nu-l iubesti", a spus Francisc Dobos.,adica elegant
spus: Ești penibil popă jalnic,ce ești.
Acest bișnițar in ale șmecheriilor bisericești cu titlu de Arhiepiscop,este etalonul de comportare needucata a societății romanesti unde cine este mai violent in exprimare,are gura mai mare( vezi Șoșoaica) are adepți.
Aceasta exprimare a acestui *** de popa constsntean este o palma morala adusa BOR ului dar si noua,cei botezati ordodocsi care nu avem nici o vina ca suntem reprezentsti de asemenea ipochimene..
diad_CH
rank 5
Cu cat sunt mai batuti in cap cu atat vor indeparta lumea!
Circ ieftin, aroganta, minciuni, pedofilie, servicii politice preferentiale, solzi si aghiasma ... toate aste vor face ca nu numai pe tineri dar chiar si pe batrani sa-i indeparteze! Sutanele astea caraghioase au pierdut contactul cu realitatea!
Cetateanul_turmentat
rank 1
@Roxana.V
Eu ityi propun sa mai citesti tu putina istorie. Nu ceea ce sustin acuma fostii zecuristi, azi inalti ierarhi, ce ceea ce spune adevarul istoric laic. Una din tarele majore ale acestui popor, care-l tine in obscurantism mai ales in anumite zone ale tarii, este habotnicismul dus pana la absurd. Cu tot felul de popi *** care sutin ca dac te vaccinezi iti cresc sol;zi, sau care sarbatoresc Patele de 2 ori sa-i vada norodul de idioti.
Roxana.V
rank 5
Nu e problema mea ce face preotul X sau episcopul Y.
Cine i-a hirotonit in acele functii are dreptul sa-i traga la raspundere despre ce fac ei acum sau ce au facut acum 50 de ani.
Problema mea unica este ca Biserica sa pastreze dogmele, traditiile si randuielile INTOCMAI, asa cum au fost cu aproape 2000 de ani in urma. NU dupa anul 1054.
Nu erau in Biserica primara filioque, primatul papal, dogmele "asumptio cum corpore" , "Mater ecclesiae" si tot restul inventiilor moderne.
Ai nevoie de "agiornamento" ? Mergi la catolici.
Ai nevoie de neo-civilizatie ? Mergi la protestanti.
Eu raman dedicata trup si suflet valorilor traditionale, pentru care mii de crestini si-au sacrificat viata inca din timpul persecutiilor imparatilor romani din secolele I - IV.
CH 1291
rank 5
@Roxana. Calmati-va. Nimeni nu va impiedica sa
traiti su sa ganditi ca acum 2000 de ani. Nu-i impiedicati nici dvs. pe cei care vor sa traiasca si sa gandeasca ca in 2021.

Nu ma intereseaza diferentele schismatice intre catolici si ortodocs. Doar ca remarc ca la ortodocsi esti crestinat OBLIGATORIU, pe cand la catolici poti alege liber, la majoritate, sa comuniezi ci ceilalti sau sa adopti orice alta religie care iti este aproape de suflet.

Iar aceasta diferenta este la fel ca cea dintre Libertate si Dictatura.
Constant
rank 5
De abia a terminat Mache speech-ul
si in occident s-a stins deja lumina.
cartophil
rank 5
Spagoveanu pare un fel de prostul satului. Il
lasam sa spuna orice traznaie ca-i inofensiv, dar nu-i chiar asa. Sunt unii care-l asculta si-l cred pe papagalul asta costumat ca la Hollywood.
Avantul_Propasirea
rank 2
scamatoria ortodocsilor este veche si prinde la p\r\o\s\t\i\m\e
https://www.youtube.com/watch?v=xInMYJRFw0o
MacGigi
rank 5
@Avantul prabusirea. Nu confundati ortodocsia
cu ICS Teodosie Mache Spagoveanu.
Roxana.V
rank
CH & CH ... oricine se simte ORTO-dox, are datoria sa se intereseze
Ai fost nascut fara voia ta, e un privilegiu...
Ai fost renascut la Botez... e un privilegiu si mai mare! :)
alphpha
rank
Prea Înaltule,
dacă te referi la tradiția primarănumai aceia erau ortodocși care aparțineau de Biserica "Una, Sfantă, Catolică și Apostolică". Sau cum spunea Fericitul Monsenior Ghika, "am trecut la catolici ca să fiu mai ortodox".
Wess
rank
NU catolică (papistășească), dar SINODALĂ sau sobornicească
Aceasta inseamnă că organizarea și conducerea Bisericii Ortodoxe revine in sarcina soborului tuturor episcopilor și patriarhilor... iar nu a unuia singur, cel care se crede mai grozav decat toți ceilalți pentru simplul motiv că el se consideră a fi urmaș direct al lui Petru pe scaunul de la Roma.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor