Mahler: Fara sa facem testarea rapida, nu vom reusi sa stabilizam cresterea numarului de cazuri. Nu ma astept ca lucrurile sa evolueze intr-o directie buna

Vineri, 26 Martie 2021, ora 22:02

   

Mahler: Fara sa facem testarea rapida, nu vom reusi sa stabilizam cresterea numarului de cazuri. Nu ma astept ca lucrurile sa evolueze intr-o directie buna
Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, afirma ca in sectia COVID a spitalului pe care il conduce sunt cazuri grave de pacienti, a caror stare se poate deteriora si care ar putea avea nevoie in orice moment de terapie intensiva.

"Este o presiune extrem de mare legata de pacientii care au nevoie de asistenta medicala, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienti pentru care trebuie in fiecare noapte sa suplimentam numarul de paturi. Noaptea trecuta am avut zece paturi suplimentate, dar poate ca asta nu e atat de neobisnuit pentru ca am mai trait in noiembrie.

Ce e diferit in acest moment este ca pe aceasta sectie COVID, unde avem un normativ de personal al unei sectii obisnuite, avem 10 pacienti care ar putea in orice moment sa ocupe un loc in Terapie Intensiva, unde asistam pacientii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensiva, vorbim de proceduri de ventilatie non-invaziva, e adevarat, nu sunt pacienti intubati, dar sunt pacienti gravi, pacienti critici si atrag atentia ca aceasta ingrijire noi trebuie sa o facem cu un personal deficitar si atunci nu ne miram de nemultumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate sa il aloce unui pacient", a declarat Beatrice Mahler, vineri seara, la Digi 24.

Cazurile care se pot agrava rapidMedicul a constatat ca sunt multe cazuri care se pot agrava rapid."Din perspectiva mea si din modul in care vad eu lucrurile, da. Pe de o parte, numarul de cazuri care sunt in spital este mare si sunt cazuri mult mai grave, cu o evolutie rapid spre deteriorare. Pe de alta pare, sunt foarte multi pacienti si nu vorbim de un membru al familiei, ci familii intregi. Primim telefoane, sunt cel putin 4-5 familii pe zi care solicita ajutorul, familii cu mai multi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variaza in cadrul aceleiasi familii", a adaugat ea.

Mahler a catalogat COVID-19 drept "o boala vicleana, o boala extrem de nesigura si impredictibila ca evolutie".

Ea a atras atentia asupra faptului ca mai multe persoane i-au spus ca au colegi de serviciu care s-au testat cu teste rapide, dar nu vor sa declare boala, sau cunosc oameni care au simptome, dar nu vor sa se testeze, ea spunand ca aceste situatii "amplifica gravitatea situatiei pe care o traim".

"Sunt convinsa ca, fara sa facem testarea rapida si rapid, nu vom reusi sa stabilizam aceasta crestere a numarului de cazuri", a afirmat Mahler.

Ea a precizat ca nu a avut pacienti care sa refuze oxigenul, insa a avut pacienti care au cerut un anumit protocol medical, solicitand medicamente care nu se administreaza in Romania, ei fiind refuzati.

"Nu ma astept ca lucrurile sa evolueze intr-o directie buna", a afirmat Mahler.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
@Tot-la-vale Rank user: x5 26.03.2021, 22:33
"A reapătur Maherl?"

"in afara intrvalelor"

- ja mo !😫
Nonpolitikon
rank 5
Cum se explică că la (ne)măsurile lor, Suedezii au media deceselor
celorlalți?
n.italy
rank 5
Mda..
Nu e de mirare.Suedezii respecta cu strictete regulile.Dar oricum au si ei probleme..
n.italy
rank 5
Buna analiza !
O profesionista!Si e exact ce spune si Ministru Sanatatii!
Utilizator sters
A reapătur Maherl?
In zilele de luni, miercuri și vineri, intre orele 9:00 și 9.30 dr. B. Mahler studiază. Marți și joi consultă pacienți intre 9:00 si 9:30. In acest interval, reprezentantii presei sunt rugati sa nu deranjeze. Rezultatele studiilor sale si cazuistica pacientilor dsale vor face obiectul interviurilor acordate presei in afara intrvalelor orare mai sus mentionate.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor