Decizia autorităților: maraton de vaccinare în Bucureşti la fiecare sfârșit de săptămână, până la sfârșitul anului

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 15:28
1202 citiri
Decizia autorităților: maraton de vaccinare în Bucureşti la fiecare sfârșit de săptămână, până la sfârșitul anului

Până la sfârşitului anului, la fiecare final de săptămână, va fi organizat un maraton de vaccinare în Bucureşti, urmând să fie câte un centru în fiecare sector din Capitală. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului, aceste centre nu vor avea program non- stop, ci cel mai probabil între orele 8 – 24.

“Ţinând cont de această adresabilitate în creştere a persoanelor pentru vaccinarea, am decis ca pentru municipiul Bucureşti la fiecare final de săptămână până la încheierea anului să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector. Practic, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare. în următoarele zile vom anunţa care sunt centrele în care vom avea un program prelungit. Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8 dimineaţa până la 12 noaptea, iar pe perioada nopţii să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor şi numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12 noaptea 8 dimineaţă este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

70% din persoanele vaccinate la Maratonul Vaccinării au primit prima doză

El consideră că acelaşi lucru trebuie făcut şi în marile oraşe.

“Aceeaşi abordare aş lansa-o către celelalte judeţe, în mod deosebit către marile aglomerări urbane, către oraşele mari, pentru a organiza la sfârşitul fiecărei săptămâni cel puţin un centru de vaccinare care să aibă un program prelungit şi care să permită vaccinarea cu un program flexibil şi a unui număr cât mai mare de persoane, mai ales în centrelele universitare, unde există personal voluntar, studenţi, rezidenţi în cadrul acestor programe şi proiecte”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că la maratonul vaccinării din Capitală au fost vaccinate 33.790 de persoane în total în cele şase centre amenajate, din care 70% au fost persoane vaccinate cu prima doză.

Citeste si:
Valeriu Gheorghiţă: Miocardita după COVID, mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare
Valeriu Gheorghiţă: Miocardita după COVID, mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare
Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi, 23 noiembrie, că miocardita după COVID-19 este mult mai frecventă decât cea care a fost raportată după vaccinare, adăugând că...
Număr mic de persoane vaccinate cu prima doză în prima zi a vacanței de 1 Decembrie
Număr mic de persoane vaccinate cu prima doză în prima zi a vacanței de 1 Decembrie
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, sâmbătă, 27 noiembrie, un nou raport al vaccinării. Peste 60.000 de persoane au fost...