Pentru prima data in istorie, masa tuturor constructiilor realizate de oameni depaseste masa materiei vegetale si animale de pe Terra

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 06:00
3341 citiri
Pentru prima data in istorie, masa tuturor constructiilor realizate de oameni depaseste masa materiei vegetale si animale de pe Terra
New York FOTO Unsplash

Pentru prima data in istorie, masa tuturor constructiilor realizate de oameni - inclusiv cladiri, sosele si aparatura - urmeaza sa depaseasca masa totala a materiei vegetale si animale de pe Terra, potrivit unui studiu publicat de revista Nature, informeaza DPA.

Cercetarea, realizata de Weizmann Institute of Science din Israel, sustine ca omenirea si Pamantul se afla la ''un moment de cotitura'' in 2020, cand masa intregii materii produse de om a ajuns egala cu masa florei si faunei, cum ar fi copacii, plantele, animalele, bacteriile si ciupercile.

Institutul, situat la sud-est de Tel Aviv, estimeaza ca masa materiei produse de mana omului va fi de doua ori mai mare decat cea a biomasei pana in 2040.

Pana atunci, ''jungla'' din beton, otel si plastic creata de oameni este preconizata sa cantareasca cel putin doua teratone.

''Bineinteles, este imposibil sa cantaresti toata materia de pe Terra, ceea ce inseamna ca datele prezentate sunt cele mai bune estimari posibile, cu o abatere de plus sau minus sase ani'', a precizat cercetatorul principal Ron Milo, profesor de stiinte ale mediului si plantelor in cadrul Weizmann Institute.

Acesta a spus ca studiul este, dupa stiinta sa, primul care compara masa fabricata de om cu biomasa.

Rezultatele cercetarii ''demonstreaza cat de mult s-a extins amprenta noastra globala peste ''masura de la pantof'', a spus Milo.

''Speram ca odata ce avem toate aceste date socante in fata ochilor, putem, ca specie, sa ne asumam responsabilitatea'', a mai spus acesta.

Prin asumarea responsabilitatii, a declarat cercetatorul pentru DPA, se intelege constientizarea faptului ca noi, oamenii, suntem jucatorii dominanti, care ar trebui sa se gandeasca la modalitati de a avea mai bine grija de biosfera planetei.

Muntele Everest este cu aproximativ 1 metru mai inalt decat a fost initial calculat oficial

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
#constructii, #studiu, #masa, #plante, #oameni , #stiri sociale