Reactia internautilor dupa ce un medic a anuntat ca renunta la pacientii care refuza vaccinarea anti COVID: "Bai papagalule, ce faci tu e abuz"

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 09:47
4480 citiri
Reactia internautilor dupa ce un medic a anuntat ca renunta la pacientii care refuza vaccinarea anti COVID: "Bai papagalule, ce faci tu e abuz"

Un medic de familie din Calarasi vrea sa renunte la pacientii care refuza vaccinarea impotriva coronavirusului, motivand ca asiguratii au obligatia sa respecte cu strictete tratamentul si indicatiile doctorului. Acesta a postat, pe contul sau de Facebook, si partea de legislatie care este de partea sa.

"Toate persoanele care refuza vaccinarea anti COVID-19 vor fi scoase din lista mea de medic de familie", a scris medicul.

Reactiile nu au intarziat sa apara: "Bai papagale, ce faci tu e abuz in serviciu si nerespectarea drepturilor pacientului sunt pedepsite penal si retragerea dreptului de profesie", spune o persoana.

"Este in regula sa incurajati persoanele inscrise la dumneavoastra sa se vaccineze, asa cum este si normal, dar nu aveti dreptul sa le constrangeti. Nu conteaza ce parere am eu despre vaccin, o pastrez pentru mine, dar dvs, fiind medic, cred ca ar fi bine sa fiti mai putin radical decat ati parut in aceasta declaratie. Mult succes!", a scris un altul.

Cum explica medicul decizia radicala

Concret, medicul Catalin Petrencic a luat aceasta decizie explicand ca are pacienti care, desi au comorbiditati, refuza imunizarea anti COVID-19.

"I-am intrebat de ce nu s-ar vaccina si mi-au spus ca le e teama, ca au informatii din presa, de la televizor, ca vaccinul face rau, ca e un experiment, ca e un boicot international. Mesaje despre anumite situatii care i-au speriat, ca a murit un doctor dupa ce a fost vaccinat, ca... ce prezinta ca informatii televiziunile de regula, informatii neconfirmate care nu au legatura ca vaccinul si ei se sperie. Mintea unei persoane de peste 65 de ani, care nu are acces la alte surse de informare, percepe mesajul ca dupa vaccinare omul a murit", a declarat medicul la B1 TV.

Medicul a facut si o paralela cu campania de vaccinare anti HPV de acum cativa ani, care a fost un esec. De asemenea, el a precizat ca pacientii care vor refuza imunizarea vor iesi de la el din lista.

Despre efectele adverse

"Fac ce am facut si pana acum, nu e un lucru nou. Pentru ca de regula pacienti care refuzau tratamentul, faceau solicitari excesive catre investigatii sau cereau bilete peste bilete de trimitere sau voiau medicamente compensate pe care nu le puteam da, le spuneam "ia-ti, te rog, fisa, cauta-ti un alt medic, eu nu pot sa-ti ofer ceea ce doresti, eu trebuie sa respect o lege". Si au plecat. In '99, cand am intrat in sistem, am pornit cu 2.900 de aisgurati, iar acum am 2.100", a punctat medicul.

Medicul Catalin Petrencic a explicat apoi ca mereu pot aparea reactii adverse chiar si la banale medicamente, dar acestea sunt extrem de utile si nu se poate opri administrarea lor doar pentru ca apare o singura astfel de reactie la una - doua milioane de persoane.

Posted by Catalin Petrencic on Tuesday, January 12, 2021

Un medic de familie refuza sa-si mai trateze pacientii care nu se vaccineaza anti-COVID. "Oamenii trebuie sa realizeze ca nu ne jucam"

Citeste si:
Pe ce se bazează cercetătorii când spun că Omicronul este finalul pandemiei. Medic: ”Trecerea la faza endemică, o provocare majoră”
Pe ce se bazează cercetătorii când spun că Omicronul este finalul pandemiei. Medic: ”Trecerea la faza endemică, o provocare majoră”
Încă din toamna anului 2021, unii experți în sănătate publică anunțau că este posibil ca în 2022 să asistăm la finalul pandemiei de COVID-19, iar în acest an, multe voci reiterează...
Raport vaccinare 25 ianuarie 2022. Peste 17.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. Doar 3000 cu prima doză
Raport vaccinare 25 ianuarie 2022. Peste 17.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. Doar 3000 cu prima doză
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat marţi, 25 ianuarie, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 17.300 de...