Weekend cu temperaturi de vara. 30 de grade in Bucuresti. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Sambata, 22 Mai 2021, ora 09:06
2137 citiri
Weekend cu temperaturi de vara. 30 de grade in Bucuresti. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Vreme de vara in Bucuresti la final de luna mai

Dupa o saptamana de frig si ploi abundente aproape in toata tara, in acest weekend sunt asteptate temperaturi de 30 de grade in Bucuresti. Si in restul regiunilor vremea va fi de vara, iar temperaturile vor depasi in timpul zilei 25 de grade.

Sambata 22 mai.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vremea va fi in general frumoasa si va continua sa se incalzeasca, astfel ca in toata tara se vor inregistra valori in jurul celor normale specifice ultimei decade a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu innorari si pe arii restranse averse in general slabe in nord-vestul si nordul teritoriului, cu precadere seara si noaptea.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si, local si temporar, in vest, nord si centru. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 21 si 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Si la Bucuresti vremea va fi frumoasa, sambata, si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 25-26 de grade, iar cea minima de 9-12 grade.

Incepand de duminica 23 mai, pare ca se va instala vara, special in partea de sud a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in Maramures si 30 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei.

Cerul va avea innorari temporare in regiunile nordice unde local vor fi averse si, posibil, descarcari electrice in special in zona montana unde se pot inregistra cantitati de apa de peste 15 l/mp.

In restul tarii, cerul va fi variabil si va ploua pe arii restranse, mai ales la deal si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si, izolat si trecator, in celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 7 si 16 grade.

Duminica, in Bucuresti, sunt asteptate tepmeraturi de 30 de grade, cerul va fi senin iar vantul va sulfa slab. Minima termica va fi de 12...15 grade.

Vremea pana la finalul lunii mai

BANAT Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme in general racoroasa, cu temperaturi maxime de 18....20 de grade si minime de 8...10 grade, in medie, posibil mai scazute in data de 20 mai. Incepand din 23 mai, se estimeaza o incalzire treptata a vremii, astfel ca valorile termice se vor situa in jurul celor normale in ultima decada a lunii mai, iar in unele zile vor fi chiar mai ridicate decat mediile multianuale, respectiv 23...26 grade ziua si 11...13 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in mare parte a intervalului de referinta; vor fi perioade in care fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii extinse si local se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate.

CRISANA Vremea va fi racoroasa in prima saptamana, cand, mediat regional, vor fi valori termice diurne de 17...21 de grade si nocturne de 7...11 grade, posibil mai scazute in jurul datei de 20 mai. Incepand din 24 mai, valorile temperaturii aerului vor fi in crestere treptata, apropiindu-se de cele normale pentru ultima decada a lunii mai, cu medii ale maximelor de 22...24 de grade si ale minimelor de 10...13 grade. In cea mai mare parte a intervalului de referinta, probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata; vor fi mai ales fenomene de instabilitate atmosferica, iar local, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate.

TRANSILVANIA In prima parte a intervalului de prognoza, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, astfel ca, in medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 15 si 20 de grade, iar minimele intre 4 si 9 grade. Incepand din data de 24 mai, valorile termice vor fi in crestere treptata si se vor situa in jurul celor caracteristice ultimei decade a lunii mai, respectiv 20...24 de grade ziua si 7...11 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata in majoritatea zilelor; vor fi mai ales manifestari de instabilitate atmosferica, iar local se pot inregistra -in intervale scurte de timp sau prin cumulare- cantitati de apa mai insemnate.

MARAMURES Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de o vreme rece pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime de 14....18 grade si minime de 6...10 grade, in medie. Incepand din 24 mai, se estimeaza o incalzire treptata a vremii, astfel ca valorile termice se vor situa in jurul celor normale in ultima decada a lunii mai, iar in unele zile vor fi chiar mai ridicate decat mediile multianuale, respectiv 21...23 grade ziua si 9...12 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in mare parte a intervalului de referinta si, mai ales in prima saptamana, se vor cumula cantitati de apa insemnate.

MOLDOVA In prima saptamana, zilele caracterizate de o vreme normala termic si local chiar mai calda decat in mod obisnuit (cu maxime de 20...25 de grade) vor alterna cu zile mai racoroase cand, mediat regional, la amiaza vor fi temperaturi de 18...21 de grade; minimele termice vor fi in general de 8...12 grade, cu valori mai mici in unele nopti in nordul regiunii. Pentru cea de-a doua saptamana estimarile indica un regim termic in general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne de 22...26 de grade si nocturne de 10...14 grade.

DOBROGEA In prima saptamana, vor fi alternante intre zile cu o vreme normala termic pentru aceasta perioada din an (cu maxime de 19...24 de grade) si zile mai racoroase cand, mediat regional, la amiaza vor fi temperaturi de 17...20 de grade; minimele termice vor fi in general de 8...12 grade. Pentru cea de-a doua saptamana estimarile indica un regim termic apropiat de cel caracteristic in a doua decada a lunii mai in zona litorala (cu valori diurne de 20...22 de grade) si temperaturi peste mediile multianuale in partea continentala (in medie 24...26 de grade).

MUNTENIA In prima parte a intervalului, zilele cu valori termice in jurul celor climatologic specifice (cu maxime de 21...24 de grade) vor alterna cu zile mai racoroase cand, mediat regional, la amiaza vor fi temperaturi de 17...22 de grade; minimele termice vor fi in general de 9...12 grade, cu valori mai mici in unele nopti, in special nordul regiunii. Pentru cea de-a doua saptamana estimarile indica un regim termic in general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne, in medie, de 24...27 de grade si nocturne de 10...14 grade.

OLTENIA Pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea va fi in general racoroasa, cu temperaturi maxime de 18...22 de grade (posibil mai scazute in data de 20 mai) si minime de 7...11 grade, mediat regional. Incepand din 23 mai, temperatura aerului va fi in crestere pana la valori in jurul celor normale pentru ultima decada a lunii mai si chiar peste mediile multianuale, cu 24...27 de grade in orele dupa-amiezilor si 10...15 grade in timpul noptilor.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #meteo weekend, #vremea, #meteo Bucuresti , #stiri sociale