Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluri

Sambata, 20 Februarie 2021, ora 23:15
72570 citiri
Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluri
Mezelurile sunt printre cele mai nocive alimente/Ziare.com

Mezelurile se numara printre cele mai periculoase alimente, atrag atentia specialistii. De departe, cele mai nocive dintre mezeluri sunt crenvurstii, gustosi din cauza aditivilor alimentari pe care ii contin.

In schimb, compozitia acestora ridica o serie de semne de intrebare pentru nutritionisti care recomanda prudenta atunci cand vine vorba de consumul unor astfel de alimente.

Concret, crenvurstii contin carne in proportie de cel mult 40%. Si reprezinta, de fapt, tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului.

42% din produsele de tip crenvursti au E-uri

In ceea ce priveste E-urile pe care le contin crenvurstii, un studiu de amploare facut Asociatia Pro Consumatori a evidentiat ca 42% din produsele de tip crenvursti care se gasesc pe piata sunt colorati cu carmin. Mai precis, crenvurstii care se gasesc la comercializare au intre 2 si 11 aditivi alimentari.

"Trebuie evitati crenvursti obtinuti din carne separata mecanic (resturile ramase dupa indepartarea manuala a carnii de pe oase, adica tesut muscular, cartilagii, vase de sange, nervi si tesut conjunctiv) cu adaosuri de sorici, zaharuri, ulei vegetal, gelatina si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a produselor", recomanda specialistii in nutritie.

Parizerul, alt aliment cu semne de intrebare

Parizerul este un alt aliment care trebuie evitat, afirma expertii in nutritie. Cele mai ieftine mezeluri sunt si cele mai nesanatoase. Tocmai de aceea, este esentiala consultarea etichetei, pentru a verifica, inainte de a achizitiona un produs, care este compozitia acestuia.

Ingredientele sunt trecute in ordinea cantitatilor folosite. Daca vedem ca primul e apa, acesta este ingredientul care primeaza. Apoi daca pe eticheta urmeaza grasimea si carnea MDM, adica dezosata mecanic, trebuie sa intelegem ca ea contine resturile care au ramas pe carcasele de carne.

Nici carnatii nu sunt printre cele mai sanatoase alegeri din perspectiva alegerilor alimentare. Concret, si acestia fiind facuti din carne procesata, pot pune sanatatea in pericol, daca sunt consumati in exces si pe o perioada indelungata.

Carnea din hamburger, pericol pentru inima

In privinta alimentelor de tip fast food, hamburgerii sunt, de departe, printre cei mai nocivi. Mai exact, carnea continuta de hamburger este foarte grasa si poate favoriza aparitia obezitatii.

Concret, hamburgerii sunt produse foarte bogate in proteine, grasimi saturate si colesterol, un amestec foarte nesanatos pentru organism si mai ales pentru inima.

Mai puteti citi si:

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#mezeluri, #organism, #mezeluri alimentatie, #crenvursti , #stiri sociale