Zeci de migranţi depistați în TIR-uri românești, la granița cu Ungaria FOTO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 11:46
1585 citiri
Zeci de migranţi depistați în TIR-uri românești, la granița cu Ungaria FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat luni, 25 octombrie, 21 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare, potrivit unei informări de presă.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aliaje din aluminiu și obiecte sanitare pentru societăți din Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, Afganistan și Etiopia, cu vârste cuprinse între 14 și 37 ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, tot în cursul zilei de ieri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean R. Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în R. Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire, diverse mărfuri, pe ruta Bulgaria-Belarus.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși, în compartimentul marfă al semiremorcii, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 23 și 38 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate situaţii, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste si:
O navă românească, implicată într-o misiune dificilă de salvare a unor migranți din Marea Mediterană
O navă românească, implicată într-o misiune dificilă de salvare a unor migranți din Marea Mediterană
Garda de coastă italiană a salvat 244 de migranţi, inclusiv un nou-născut, din apele Mediteranei în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o operaţiune de salvare foarte complexă din...
O navă românească a participat la o operaţiune dificilă de salvare a unor migranţi în Mediterană
O navă românească a participat la o operaţiune dificilă de salvare a unor migranţi în Mediterană
Garda de coastă din Italia a salvat 244 de migranţi, inclusiv un nou-născut, din apele Mediteranei în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 noiembrie, într-o operaţiune de salvare foarte...