Mihai Șora analizează "nefericiții agramați care ne insultă" pe rețelele sociale. "Am studiat fenomenul trollilor, am citit studii despre fabricile intoxicării"

Miercuri, 18 August 2021, ora 16:14
4187 citiri
Mihai Șora analizează "nefericiții agramați care ne insultă" pe rețelele sociale. "Am studiat fenomenul trollilor, am citit studii despre fabricile intoxicării"
Filosoful Mihai Șora FOTO Facebook/ Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora a criticat, miercuri 18 august, într-o postare pe pagina sa de Facebook, românii ”în care huzurește ura”, susținând că nu ai decât să te întrebi de unde provin și în ce familii au crescut. În plus, nu înțelege nici de ce simt nevoia ”să își afișeze pe piept un portret de dac, tricolorul, icoane ori trandafiri”.

Nu poți să nu te întrebi de unde vin asemenea oameni, din ce familii, cine i-a format, cum de au crescut atât de strâmb. Și cum de simt nevoia să-și afișeze pe piept care un portret de dac, care tricolorul, o propoziție din Petre Țuțea sau din Octavian Paler, icoane ori trandafiri”, scrie Mihai Șora pe Facebook.

Mihai Șora mai spune că Facebook este un instrument de comunicare, dar ”tot mai rar de comuniune”, unde găsești ”obscenități, rânjete și insulte”.

Am studiat fenomenul trollilor, am citit studii despre fabricile intoxicării, i-am ascultat pe cei ce ne explicau savant că „suntem în democrație“ și avem „datoria“ de a-i accepta și pe nefericiții agramați care ne insultă”, mai scrie Mihai Șora.

Filosoful recunoaște că nu are ”soluții magice care să îmblânzească încrâncenarea omenească”, dar promite că va continua să spună ce crede, ce îl frământă, ce citește și ce învață.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Români eliminați în primul tur de la Țiriac Open
Români eliminați în primul tur de la Țiriac Open
Perechea română Marius Copil/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Nuno Borges (Portugalia)/Reese Stalder (SUA), cu 6-3, 7-5, miercuri, în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului...
Povestea noastră
Povestea noastră
În filonul național sunt încrustate adânc o multitudine de zicătoare, zicale și ziceri care ne caracterizează, descriu și ghidează felul nostru de a fi. Ascund înțelesuri profunde care...
#Mihai Sora, #Facebook, #insulte, #ura, #romani , #stiri sociale
Comentarii