Ministerul Educatiei: 517 scoli in scenariul rosu, in care elevii invata in sistem online

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 15:18
2169 citiri
Ministerul Educatiei: 517 scoli in scenariul rosu, in care elevii invata in sistem online
Copil in fata laptopului FOTO Unsplash

Ministerul Educatiei Nationale anunta, intr-un comunicat de presa, ca 517 scoli functioneaza in scenariul rosu, iar elevii invata in sistem online.

Luni, 12 octombrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv al municipiului Bucuresti), se inregistreaza urmatoarea situatie:

- 11.996 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

- 5.143 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

- 517 unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Ministerul Educatiei precizeaza ca dintre cele 517 unitati aflate in aceasta situatie, 214 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 303 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare.

Criteriul epidemiologic in baza caruia institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#ministerul educatei, #scoli, #online, #elevi , #stiri sociale