Ziare.com

Ministerul Educatiei: Aproape 2.200 de scoli desfasoara lectii online

de Anca Olteanu
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 16:03

   

Ministerul Educatiei: Aproape 2.200 de scoli desfasoara lectii online
Ministerul Educatiei si Cercetarii anunta ca aproape 10.500 de unitati de invatamant isi desfasoara activitatea cu prezenta fizica, putin peste 5.000 de scoli functioneaza in scenariul 2, in timp ce elevii din aproape 2.200 de scoli fac lectiile exclusiv online.

Miercuri, 21 octombrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv al municipiului Bucuresti), se inregistreaza urmatoarea situatie:
- 10.480 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.
- 5.007 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
- 2.169 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Ministerul mentioneaza ca dintre cele 2.169 de unitati aflate in aceasta situatie, 317 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 1.852 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Ministerul Educatiei scoala online scoala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor