Ziare.com

In ce conditii primesc concediu medical pacientii cu Covid-19 asimptomatici sau cu simptome usoare

Vineri, 23 Octombrie 2020, ora 14:47

   

In ce conditii primesc concediu medical pacientii cu Covid-19 asimptomatici sau cu simptome usoare
Ministerul Sanatatii explica procedurile de testare, izolare si carantinare pentru persoanele care suspecteaza ca au Covid-19 si pentru pacientii asimptomatici sau cu forme usoare. Autoritatile ofera explicatii si despre acordarea concediului medical.

Persoanele care prezinta simptome specifice Covid-19 raman la domiciliu pana la primirea rezultatului testului care confirma sau infirma diagnosticul de COVID-19. In cazul in care diagnosticul este infirmat, pacientul va primi de la medicul de familie concediul medical pana la remedierea problemelor de sanatate.

In cazul in care testarea confirma ca persoana este infectata cu Covid-19, dar nu prezinta simptome sau manifesta o forma usoara a bolii, poate ramane izolata la domiciliu, in monitorizarea medicului de familie, fara a mai fi necesara evaluarea unui medic specialist si va primi concediu medical de la medicul de familie. Izolarea la domiciliu se face doar cu acordul pacientului.

Persoanele fara simptome care se testeaza, iar testul este pozitiv, pot ramane in monitorizarea medicului de familie, care le acorda concediu medical pentru perioada de izolare.

Persoanele pentru care DSP instituie masura carantinarii (contact direct cu persona infectata sau vine din zona rosie) vor primi concediu medical de carantinare de la medicul de familie, in baza deciziei DSP.

Pacientul asimptomatic sau cu forma usoara poate opta sa ramana in monitorizarea medicului de familie fara a mai fi necesara evaluarea medicului specialist. In cazul in care apar simptome, pacientul merge la spital.

Concediul de carantinare in baza deciziei DSP este integral. Concediul pentru cei cu simptome asemanatoare Covid-19, dar care se dovedeste ca nu au infectie cu virusul SARS-CoV-2, se acorda pentru afectiunea de care acestia sufera, in procentul prevazut de lege.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ideeia de,la razboi ca la razboi,e rusinos dar e sanatos ajuta!

Aceasta propunere v-a face inutile multe concedii medicale
Lupta cu COVID-ul este un adevarat razboi...victime, suferinte, familii distruse, pierderi morale si materiale, adica este o situatie de “CARE PE CARE", ca la razboi, adica daca tu nu distrugi pe adversar (virusul) el te distruge pe tine!---Ei bine pe timp de razboi in toate timpurile si tarile democratice au fost amendate principiile democratice in scopul protejarii maselor, a societatii insasi!---Amendamentul ce il propun este.---Dupa ce s-au decretat (probabil chiar votat) ca obligatorie purtarea mastii de protectie, mentinerea “distantei minime intre oameni, spalarea pe maini, respectarea numarului maxim de persoane intr-un grup, la un eveniment precum si alte masuri de protectie considerate necesare de catre autoritatile medicale sa se procedeze cu obligarea respectarii lor!---Si anume sa fie fotografiate, filmate toate evenimentele care nu respecta masurile de protectie mai sus mentionate.--- Toate persoanele dovedite ca s-au abatut de la aceste cerinte timp de 14 zile de la data filmarii, pozarii abaterilor sa fie considerate ca potentiali inculpati.---- La oficiile de tratament al persoanelor cu COVID sa fie verificat ori si ce pacient contra acestor filmari, fotografii.----Ori si ce persoana identificata si verificata ca este “INCULPAT" sa fie tratata pentru COVID-ul ce-l are si la eliberarea din oficiu sa primeasca ca si “CADOU" un biletel cu costul tratamentului.--- Bazat pe acest principiu fiecare v-a fi cel mai aprig politai al sau si a societatii in acelasi timp.----Cred ca acest amendament la principiile democratice prost intelese ar avea avantajele urmatoare.----1) Ar reduce drastic numarul mortilor si infectarilor.---2) Ar reduce drastic cheltuielile medicale. ---3) ar permite reluarea activitatii foarte aproape de ceea ce era normal anterior COVID-ului si multe altele.

 

Principiul,la razboi ca la razboi,e rusinos dar e sanatos!

Disiminarea postarii,intre oameni=posibil beneficiu uman,social,economic
Lupta cu COVID-ul este un adevarat razboi...victime, suferinte, familii distruse, pierderi morale si materiale, adica este o situatie de “CARE PE CARE", ca la razboi, adica daca tu nu distrugi pe adversar (virusul) el te distruge pe tine!---Ei bine pe timp de razboi in toate timpurile si tarile democratice au fost amendate principiile democratice in scopul protejarii maselor, a societatii insasi!---Amendamentul ce il propun este.---Dupa ce s-au decretat (probabil chiar votat) ca obligatorie purtarea mastii de protectie, mentinerea “distantei minime intre oameni, spalarea pe maini, respectarea numarului maxim de persoane intr-un grup, la un eveniment precum si alte masuri de protectie considerate necesare de catre autoritatile medicale sa se procedeze cu obligarea respectarii lor!---Si anume sa fie fotografiate, filmate toate evenimentele care nu respecta masurile de protectie mai sus mentionate.--- Toate persoanele dovedite ca s-au abatut de la aceste cerinte timp de 14 zile de la data filmarii, pozarii abaterilor sa fie considerate ca potentiali inculpati.---- La oficiile de tratament al persoanelor cu COVID sa fie verificat ori si ce pacient contra acestor filmari, fotografii.----Ori si ce persoana identificata si verificata ca este “INCULPAT" sa fie tratata pentru COVID-ul ce-l are si la eliberarea din oficiu sa primeasca ca si “CADOU" un biletel cu costul tratamentului.--- Bazat pe acest principiu fiecare v-a fi cel mai aprig politai al sau si a societatii in acelasi timp.----Cred ca acest amendament la principiile democratice prost intelese ar avea avantajele urmatoare.----1) Ar reduce drastic numarul mortilor si infectarilor.---2) Ar reduce drastic cheltuielile medicale ( cost spital,medicamente,concedii medicale. ---3) costul cu politia, ar reduce suferintele biologice si ar permite reluarea activitatii foarte aproape de ceea ce era normal anterior COVID-ului si multe altele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor