Ministrul Finantelor: Vom pregati rectificarea bugetara care cred ca va gata in a doua saptamana a lunii noiembrie

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 15:28
2041 citiri
Ministrul Finantelor: Vom pregati rectificarea bugetara care cred ca va gata in a doua saptamana a lunii noiembrie
Ministrul Finantelor Publice FOTO Facebook

Ministerul Finantelor va pregati rectificarea bugetara care ar putea fi gata in a doua saptamana a lunii noiembrie, a anuntat luni, 2 noiembrie, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, adaugand ca a primit nevoile de finantare pentru fiecare ordonator de credite in parte.

"Urmeaza discutiile despre rectificarea bugetara si cred ca voi prezenta lucrurile in cateva zile. Avem executia pentru luna octombrie. Pentru fiecare ordonator de credite in parte am primit nevoile de finantare si vom pregati rectificarea bugetara care cred ca va fi gata in a doua saptamana a lunii noiembrie. Obiectivele sunt, bineinteles, mentinerea deficitului anuntat in luna august, cu tendinta de consolidare pentru anul viitor. Veniturile la buget ne dau incredere ca putem sa facem acest lucru in aceasta perioada. Prioritatile au fost in acest an si raman si in perioada urmatoare: sanatate, investitii, asigurarea independentei financiare a Romaniei. Acestea au fost prioritatile, de aici pornim si rectificarea bugetara si de aici pornesc toate scenariile pentru 2021 si pana in 2024. Investitiile au continuat sa creasca si in luna octombrie. Ne mentinem acea situatie in care avem investitiile cele mai mari din ultimii 10 ani de zile, investitii mai mari decat au fost in tot anul 2016-2017 si cred ca, in curand, o sa avem si mai mari decat in 2018 tot anul", a mentionat Florin Citu intr-o declaratie online.

Ministrul Finantelor a subliniat ca revenirea economiei din trimestrul al treilea, o revenire in V, este scenariul de baza pentru toata lumea si pentru agentiile de rating.

"Revenirea economiei este certa din trimestrul al treilea. Acel scenariu cu care am mers la inceput si v-am spus sa aveti incredere cu revenirea economiei din trimestrul al treilea, o revenire in V este scenariul de baza pentru toata lumea si pentru agentiile de rating. Am spus de la inceput ca suntem un guvern responsabil, ca nu suntem un guvern populist si asta arata acest rating reconfirmat de cele doua agentii de rating", a subliniat Florin Citu.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul suveran al Romaniei la "BBB minus" cu perspectiva negativa, aceasta fiind ultima nota din categoria "investment-grade", recomandat pentru investitii, a anuntat Fitch intr-un comunicat de presa.

Ministrul Finantelor anunta, saptamana trecuta, ca si agentia Moody's a mentinut ratingul de tara pentru Romania in evaluarea pe care a facut-o, subliniind ca in raportul Moody's se spune foarte clar ca "mentinerea ratingului de tara in viitor depinde foarte mult de continuitatea acestor politice responsabile implementate de Guvern in anul 2020".

Autoritatile de la Bucuresti au estimat ca pandemia de coronavirus va impinge deficitul in acest an la 8,6% din PIB, in conditiile in care economia se va contracta cu 4%.

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ministerul Finantelor, #rectificare bugetara, #noiembrie , #stiri sociale