Nicusor Dan a cedat si a acceptat propunerea PNL de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru trei luni, in loc de doi ani

Joi, 25 Februarie 2021, ora 18:48
4724 citiri
Nicusor Dan a cedat si a acceptat propunerea PNL de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru trei luni, in loc de doi ani
Nicusor Dan FOTO Facebook

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) vor vota hotararile initiate de Nicusor Dan pentru suspendarea PUZ-urilor din sectoare pentru o perioada de trei luni, nu de doi ani, asa cum cerea edilul, propunere acceptata de acesta, a anuntat presedinta PNL Bucuresti, Violeta Alexandru.

"Consilierii PNL vor vota proiectele Hotararilor de Consiliu General initiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp in care sa se remedieze problemele.

Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns sa fie aprobat fiindu-i retrase avizele) si lasarea Bucurestiului fara niciun fel de reglementare in materie de urbanism, PENTRU O PERIOADA DE 2 ANI, asa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicusor Dan, pentru sedinta Consiliului General de maine, inseamna mult.

Primarul General a inteles argumentele noastre pertinente. Aceasta decizie ar inseamna blocarea oricarui proiect de dezvoltare in Bucuresti, inclusiv a celor care respecta toate normele in vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile in judetele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Si a fost de acord", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Presedinta PNL Bucuresti a explicat ca in aceste trei luni asteapta propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care primarul Dan le considera de natura a incalca prevederile legale.

"3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient si trebuie mobilizare in Primarie. In timp ce curatam, trebuie sa dam acestui oras si o perspectiva corecta de dezvoltare", a mai scris Alexandru.

Votul in Consiliul General

Consilierii generali ai USR PLUS au anuntat deja ca vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare, apreciind ca acestea contin "prevederi derogatorii profund nocive", menite sa continue dezvoltarea urbanistica "haotica" din ultimii ani.

In schimb, membrii Partidului Social Democrat (PSD) din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) vor vota vineri, 25 februarie, impotriva suspendarii planurilor urbanistice coordonatoare (PUZ) ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6, a declarat Aurelian Badulescu pentru Ziare.com.

Primarul Capitalei Nicusor Dan a cerut luni, 22 februarie, Consiliului General sa suspende, timp de doi ani, Planurile Urbanistice Coordonatoare (PUZ) ale sectoarelor 2,3,4,5 si 6. In cazul sectorului 1, documentul nu a fost aprobat. Edilul a argumentat ca sute de hectare de spatiu verde risca sa-si piarda statutul si sa devina spatii construibile.

Proiectele de hotarare sunt pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 26 februarie.

Citește și:
Reacția lui Nicușor Dan după temele trasate de PNL pentru București
Reacția lui Nicușor Dan după temele trasate de PNL pentru București
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat joi, 2 februarie, la ultimatumul dat de PNL cu o zi în urmă, care a trasat pentru edil zece obiective de îndeplinit pentru următoarele...
Cum arată cele zece urgențe ale Bucureștiului pe care PNL i le-a dat ca temă lui Nicușor Dan, pentru a nu-i retrage sprijinul politic
Cum arată cele zece urgențe ale Bucureștiului pe care PNL i le-a dat ca temă lui Nicușor Dan, pentru a nu-i retrage sprijinul politic
PNL București a transmis miercuri seară, 1 februarie, o listă cu zece „urgențe” ale Bucureștiului dintre care primarul Capitalei Nicușor Dan trebuie să rezolve o parte dintre ele pentru...