Ziare.com

Reguli noi pentru persoanele care intra in Romania din tari cu risc ridicat de imbolnavire cu COVID-19. Scapa de carantina cei confirmati pozitiv sau contacti directi, daca au trecut 14 zile de la confirmare

de Anca Olteanu
Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 16:14

   

Reguli noi pentru persoanele care intra in Romania din tari cu risc ridicat de imbolnavire cu COVID-19. Scapa de carantina cei confirmati pozitiv sau contacti directi, daca au trecut 14 zile de la confirmare
Persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in Romania si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la intrarea in tara, nu mai intra in carantina.

Aceleasi reguli se aplica si persoanelor care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 si stabilirea unor masuri necesar a fi aplicate pentru protectia populatiei, se completeaza la art. 3, cu doua noi alineate (5) si (6) astfel:

"(5) De asemenea, sunt exceptate de la masura instituita potrivit prevederilor art.
2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in
ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la intrarea in tara".

"(6) Sunt exceptate de la masura carantinarii instituita in conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicata, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, daca se dovedeste prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, ca acestea au avut cel putin un test pozitiv in ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului si au trecut cel putin 14 zile de la data primului test pozitiv si pana la data contactului", se arata in documentul publicat.

Pana la aceasta hotarare, se instituia masura de carantina pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile sau zonele de risc epidemiologic ridicat, stabilit in baza criteriului reprezentat de rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnaviri din ultimele 14 zile raportata de 100.000 de locuitori - rata care trebuia sa fie mai mare ca cea a Romaniei.

Citeste si:

UPDATE CNSU relaxeaza restrictiile. Pietele se redeschid sambata, iar la vot se va merge fara declaratie in zonele de carantina
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre carantina tari cu risc contact reguli Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica .. liber la infectare si la crima !

ce nu fac werner si oban pentru a lua voturi mai multe ...

14 zile de la infectare , nu de la testare negativa sau altceva ..deci hai cu infectatii la liber peste tot sa fie bine sa ia si criminalii voturi de la viitorii morti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor