O statuie a lui Iisus inalta de 22 de metri va fi ridicata in Harghita

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 13:40
4497 citiri
O statuie a lui Iisus inalta de 22 de metri va fi ridicata in Harghita

O statuie a lui Iisus inalta de 22 de metri va fi ridicata, in luna august, pe varful muntelui Gordon, din judetul Harghita, iar in interiorul monumentului va fi amplasata o scara pe care turistii pot urca pentru a admira privelistea de la Odorheiu Secuiesc pana la Sovata.

Potrivit autoritatilor locale, aceasta va fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.

Statuia de 22 de metri, numita "Inima lui Iisus", care il infatiseaza pe Mantuitor cu bratele deschise, va fi ridicata intre localitatile harghitene Odorheiu Secuiesc si Lupeni, pe varful muntelui Gordon.

"Statuia, inalta de 22 de metri, va aminti de statuia uriasa a lui Iisus din Rio de Janeiro si va fi amplasata pe muntele Gordon, la o inaltime de 946 de metri, la poalele caruia se afla satul Bisericani. In interiorul ei va exista o scara pe care vizitatorii vor putea urca pana in varful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei pana la Sovata", a declarat corespondentului NewsIn primarul comunei Lupeni, Albert Matyas.

Primarul a mai spus ca, potrivit proiectului, capul, bratele deschise si pelerina vor fi asezate pe un cadru metalic de sapte etaje, inalt de 20 de metri, construit din fier galvanizat. Capul, bratele deschise si pelerina sunt facute din otel inoxidabil, iar fundatia din beton este deja turnata. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc.

Potrivit primarului, costurile lucrarii se ridica la 200.000 de euro, fonduri provenind de la Fundatia Protemp, precum si de la societati comerciale din zona.

"Costurile privind statuia Inima lui Iisus se ridica la suma de 200.000 de euro, suportate de Fundatia Protemp si de societatile comerciale din zona. Consiliul Local a participat la finantarea lucrarii cu suma de 100 de milioane de lei vechi", a precizat primarul comunei Lupeni.

Preotii si credinciosii zonei spera ca monumentul va atrage multi turisti si va transforma zona intr-un loc vizitat de pelerini, in conditiile in care s-ar construi aici si o capela, iar pe munte s-ar amenaja o Golgota.

Primarul Albert Matyas a mai spus ca statuia uriasa a lui Iisus va fi inaugurata in data de 21 august, fiind momentul de incheiere al Primului Congres Mondial al Igienei, a Calitatii si Controlului Laptelui, numit generic "Galacticus", organizat in cadrul celei de a II-a Intalniri Mondiale de Dezvoltare Durabila, care se va desfasura in perioada 17 - 21 august.

Potrivit primarului, congresul va avea si evenimente colaterale, precum expozitia si targul de specialitate, respectiv concursul mondial al produselor lactate. La eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti din 15 tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Președintele partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat vineri, 1 martie, separarea de „Alianța AUR”, pe motiv că George Simion presa membrii...
#statuie iisus harghita, #harghita statuie iisus , #stiri sociale