Noi derapaje din partea Oliviei Steer, sanctionate de specialistii ATI: "Acest tip de mesaj nu face decat sa creasca mortalitatea. In Bucuresti traim o tragedie"

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 11:06
8425 citiri
Noi derapaje din partea Oliviei Steer, sanctionate de specialistii ATI: "Acest tip de mesaj nu face decat sa creasca mortalitatea. In Bucuresti traim o tragedie"
Afirmatiile Oliviei Steer sunt catalogate drept fabulatii de catre medici/Foto: Olivia Steer/Facebook

Medicii de la terapie intensiva desfiinteaza "fabulatiile" antivaccinistei urmarita de peste 70.000 de oameni si sustin ca acestea nu fac decat sa bulverseze pacientii si sa creasca si mai mult mortalitatea.

Recent, Olivia Steer a publicat pe Facebook o postare in care sustine ca pacientii cu COVID-19 mor "sufocati si insetati", ucisi de "protocoalele criminale ale Organizatei Mondiale a Sanatatii" si cu "complicitatea criminala a eroilor din linia intai".

Aceasta sustine ca "mortii sunt declarati toti, in mod mincinos, morti de covid, ascunsi goi, in saci de plastic si inmormantati, ca animalele, fara slujba crestineasca si fara confirmarea medico-legala a cauzei decesului". Postarea contine si alte acuzatii precum faptul ca "pacientii cu Covid mor legati de pat, sufocati, infometati si insetati, ucisi de protocoalele OMS ale mortii, cu complicitatea criminala a eroilor din linia intai"

Referitor la aceste afirmatii, Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, a spus la Digi24 ca afirmatiile Oliviei Steer sunt greu de comentat, iar daca pana acum medicii erau obisnuiti cu curentul antivaccinist, acum este contestat orice tine de medicina: "De la OMS, de la modul in care sunt prezentate datele, de la protocolul de tratament si se ajunge pana la medicii de terapie intensiva, care sunt adevarati criminali, intr-o complicitate directa cu Guvernul, care la randul lui este direct conectat cu oculta mondiala. E greu de demontat o astfel de conspiratie".

"Lupta noastra de stapanire a pandemiei este aruncata in derizoriu"

"De la un capat la altul, toata aceasta poveste este o conspiratie, este ireala, este o fabulatie a tuturor, e un delir care ne-a cuprins pe toti si nu exista aceasta boala. Insa, ceea ce exista dincolo de asta sunt acei oameni care mor in ATI, acei din ce in ce mai multi oameni care nu mai au loc in sectiile de terapie intensiva. In aceasta zi nu cred ca exista vreun spital in Bucuresti care sa aiba locuri la ATI", a completat medicul.

Olivia Steer a primit un avertisment de la Facebook. Stire falsa despre un cadru medical mort dupa vaccinarea anti-COVID

"In mod clar este o instigare si toata lupta de a incerca stapanirea pandemiei poate fi dusa in derizoriu de astfel de declaratii publice, care creeaza dezorientare in randul populatiei si sunt si false. Ca sa spui ca la ATI, unde pacientii primesc oxigen sau sunt ventilati mecanic, ei se asfixiaza este un lucru fals. Este total invers, oamenii sunt adusi pentru ca nu mai pot sa respire si au nevoie de asistenta respiratorie si suport respirator", a subliniat medicul.

"In Bucuresti traim o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni"

"Daca ne uitam, cred ca au facut anumiti oameni calculele, ne apropiem de numarul de vieti pierdute in Al Doilea Razboi Mondial, oameni care au fost rapusi de coronavirus in Romania. Oamenii din terapie intensiva nu au cum sa fie insetati si infometati, pentru ca ei sunt hraniti. Terapie intensiva este acea specialitate care ii hraneste pe oamenii aflati in stare grava. Exista nutritie care ajunge la nivelul stomacului prin anumite dispozitive si nutritie care ajunge pe vena. Este foarte greu sa demontezi o astfel de fabulatie care cuprinde la fiecare nivel al acestei pandemii exista o teorie a conspiratiei.

"Aceasta instigare nu are doar anumite efecte ideologice, are efecte practice imediate, oamenii se imbolnavesc. Astfel de derapaje nu sunt doar in randul oamenilor care nu au pregatire medicala, asistam din pacate si oameni cu pregatire medicala care au in anumite momente derapaje prin care nu fac decat sa le dea oamenilor senzatia ca aceasta boala este o banalitate si ca ea este amplificata doar de catre autoritati. Este o realitate: cel putin in zona Bucuresti traim in aceste zile o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni. Intrebarea se pune cand ne vom da seama cu totii ca nimeni nu minte, probabil ca va fi necesar acel scenariu pe care nimeni nu si l-a dorit, cum am vazut in Italia in varful pandemiei, cand oamenii mureau in ambulante, in fata spitalelor", a mai spus dr. Radu Tincu.

"Pacientii care cred in terorii nu mai vin la spital, creste mortalitate"

Medicul a spus ca "in mod cert trebuie sa se faca ceva" din punct de vedere legal, pentru ca "in ultimele saptamani, in Romania a mai aparut o vulnerabilitate: a celor care cred in aceste teorii, pacienti care nu vin la spital".

"Am avut foarte multi pacienti care au refuzat sa vina la spital si au ajuns direct in terapie intensiva sau au fost pacienti care s-au prezentat la camerele de garda, au fost investigati, au plecat pe proprie raspundere acasa si au revenit in doua-trei zile intr-o stare atat de grava incat au necesitat intubatie si ventilatie mecanica. Acest tip de mesaj dat in spatiul public nu face decat sa creasca mortalitatea. Aceste persoane sunt responsabile, dincolo de partea legala, sunt responsabile din punct de vedere moral de cei care se imbolnavesc pentru ca le urmeaza sfaturile", a atras atentia medicul Radu Tincu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Olivia Steer, #bolnavi, #covid, #vaccin , #stiri sociale