UPDATE VIDEO Orban: O felicit pe Maia Sandu. Posibil ca in anumite tari sa fie redus numarul sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare. Vom actualiza lista tarilor cu risc epidemiologic

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 12:15
2938 citiri
UPDATE VIDEO Orban: O felicit pe Maia Sandu. Posibil ca in anumite tari sa fie redus numarul sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare. Vom actualiza lista tarilor cu risc epidemiologic
Ludovic Orban FOTO Arhiva Guvern

Ludovic Orban a felicitat-o luni, 2 noiembrie, pe Maia Sandu pentru castigarea primului tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Premierul a declarat ca exista posibilitatea ca numarul sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare sa fie redus in diaspora.

UPDATE ora 12:15:

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) se va reuni, luni, pentru a actualiza lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat in contextul pandemiei de COVID-19.

"Astazi este sedinta saptamanala, obisnuita, a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista tarilor pentru a stabili masurile care se impun pentru tarile care depasesc indicele de raspandire din Romania sau pentru a scoate tari care au coborat sub nivelul de raspandire de la masurile pe care le aplicam", a anuntat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

Stire initiala:

"Vreau sa o felicit pe Maia Sandu pentru castigarea primului tur al alegerilor din Moldova. Vreau sa imi exprim convingerea ca alegerile din al doilea tur se vor desfasura in legalitate", a declarat Ludovic Orban.

Orban a amintit ca agentiile de rating Fitch si Moody's au anuntat mentinerea ratingului de tara al Romaniei.

"As vrea sa punctez faptul ca doua agentii de rating, Fitch si Moody's au anuntat mentinerea ratingului de tara al Romaniei, ceea ce garanteaza faptul ca Romania este pe un drum bun, iar punctele de vedere prezentate de agentii au la baza politicile guvernului, responsabilitatea in alcatuirea bugetului. Faptul ca cele doua agentii cu mentinut ratingul de tara al Romaniei asigura mentinerea perceptiei la nivelul investitorilor si garanteaza obtinerea de imprumuturi", a mai spus Orban.

Principalele declartii ale premierului:

-In ceea ce priveste campania electorala, am stabilit liniile de campanie, care sunt foarte clare. Vom duce o campanie pozitiva, vom transmite toate obiectivele noastre.

-Vom putea organiza sectii de votare (n.r. in diaspora). Toate discutiile legate de sectile de votare sunt realizate de ministrul de Externe. Posibil ca in anumite tari sa fie redus numarul sectiilor de votare, iar in alte tari sa se organizeze doar la sediile misiunilor diplomatice. Cand vom avea o imagine foarte clara, o vom face publica.

-In toate tarile s-au organizat alegeri la termen, avem exemplul Statelor Unite unde se organizeaza alegeri prezidentiale, dar si Republica Moldova, Franta si Polonia.

-Romania are nevoie ca cetatenii sa aleaga un nou parlament. Mentinerea actualului parlament inseamna ca, in continuare, in functia de Avocat al Poporului va ramane Renate Weber, in fruntea Consiliului Legislativ va ramane unul ca Iordache.

-stire in curs de actualizare-

#Ludovic Orban, #maia sandu, #alegeri Republica Moldova, #alegeri parlamentare, #sectii de votare, #diaspora , #stiri sociale
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
@Bizon: "cine poate! oase roade"! din somer sa ajungi PM! asta noroc
Poza Gurgui017
Gurgui017
rank 5